Denizli Büyükşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla farklı etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 10 Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde eğitim gören 2500 öğrenciye "Çanakkale menüsü" olarak bilinen, buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan öğle yemeği dağıtıldı. Çanakkale’de savaşan askerlerin ve o dönemde yaşanan zorlukların hatırlanıp, hissedilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik öğrencilerin de yoğun ilgisini çekti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gelecek nesillere milli ve manevi değerleri en güzel şekilde anlatmak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, "Bu zafer, yüz binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşı’nda yansıtılan bu ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. Tarihe baktığımızda, haksızlığa karşı her zaman dik duran bir milleti görüyoruz. Çanakkale ise bu dik duruşun son yüzyıla damgasını vuran sembolü olmuştur" dedi.
Çanakkale Savaşı'nda Milli Savunma Bakanlığı verilerine göre, Bursa, Balıkesir, Konya ve Kastamonu’dan sonra Denizli'nin 2195 şehitle 5. sırada yer aldığının bilindiğini anlatan Başkan Zolan, "Ancak son araştırmalara göre savaşın sürdüğü tarihlerde bir çok yaralı Mehmetçiğimiz, tedavi edilmek üzere Edirne’de kurulan hastaneye sevk edilmiştir. Bu hastaneye getirilen askerlerimizden 5003'ü burada şehit olmuştur. Şehitlerimizin 319’u da Denizlimizdendir. Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Denizlili şehidimizin sayısı 2514’dür" dedi.
O dönem 11’inci Piyade Tümeni’nin seferberlik hazırlıklarını yaparak doğrudan muharebe meydanına intikal ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Bu 11’inci Tümen Gelibolu Yarımadası'nda savaşın en kanlı geçtiği bölgelerde harbe katılmıştır. Ben tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.