18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma etkinlikleri düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi. Asri Mezarlıkta düzenlenen törende duygulu anlar yaşanırken, Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri asker ve polis şehitliklerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

Asri Mezarlıktaki Şehitlikte düzenlenen törene, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
           
Tören Şehitlik Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Vali Abdülkadir Demir, Şehitlik defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Vali Demir Şehitlik Defterine şunları yazdı:

Aziz Şehitlerimiz;

Bir milleti, millet yapan en yüce duygularla yokluklar içinde bile dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutlarken, sizleri bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.
Bugün, bu minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek üzere huzurunuza gelmiş bulunuyoruz.

Büyük Atatürk, "Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim" sözüyle, damarlarımızdaki asil kanı çarpıcı biçimde anlatmıştır.

Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzun, canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz, gönüllerimizde yaşayacak, sizlerin kahramanlığı, mücadelesi ve cesareti bizlere her zaman geleceğe emin adımlarla yürüme gücü verecektir.

    Ruhunuz şad olsun.


Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi adına şehit eşi Dr. Meltem Demirtürk Akşit ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Kurmay Binbaşı Adem Topaktaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından öğrenciler okudukları şiirlerle katılımcılara duygulu anlar yaşattılar.

             Tören daha sonra şehitlik ziyareti ile devam etti. İlk olarak Askeri Şehitliği ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri, okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakarak şehit yakınlarına başsağlığı dileklerini ve taziyelerini ilettiler.

Askeri şehitliğin ardından Polis Şehitliği ziyaret edildi. Vali Demir burada da Şehitlik Defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Vali Demir Şehitlik Defterine şunları yazdı:

Aziz Polis Şehitlerimiz;

Sizler fedakârlıklarınızla büyük Türk Milleti’nin huzur ve güvenliğinin baş mimarlarındansınız.

Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin sürekliliği için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan sizlerin manevi huzurunda olmaktan onur duyuyorum.

Vatan sevgisini tüm sevgilerin üstünde tutan sizlerin, bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız başımızın tacıdır. Huzurla uyuyunuz.

Huzur ve güvenliğimizin sürekliliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışırken vatan sevgisi ve görev aşkıyla gözünüzü kırpmadan canını veren sizleri bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.

Ruhunuz şad olsun.

Vali Abdülkadir Demir, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek burada da Şehit Mezarlarına karanfil bıraktı.

     Vali Abdülkadir Demir ve beraberindeki heyet daha sonra 1992 yılında Şırnak İlinde şehit olan Er Yunus Keskin’in ailesini ziyaret etti. Burada şehit ailesi tarafından karşılanan Vali Abdülkadir Demir ile protokol üyeleri, şehidin babası Bayram ve annesi Ayşe Dudu Keskin ile bir süre görüştüler.