Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve PTT Başmüdürü Zekai Özkan katıldı.

Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bağış yapılan kitapların Cizre’deki öğrencilere faydalı olmasını ümit ettiklerini söyleyerek; “Şırnak İli Cizre ilçemizdeki okullarımızın kütüphanelerinde, malumunuz olduğu üzere bölgede son zamanlarda yaşanan gelişmeler nedeniyle kitap eksiği olduğu ifade edildi ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, Sayın Valimizin önderliğinde Denizli İli olarak Cizre ilçesi’nin kütüphanelerini donatmak için topladığımız yaklaşık 17 bin civarındaki kitabı bugün PTT Kargo ile gönderiyoruz. İnşallah gönderdiğimiz bu kitaplar oradaki çocuklarımızın kültür ve bilgilerinin artırılmasında bir nebze de olsa faydalı olur ümidindeyiz. Ben bu vesileyle başta Sayın Valimiz olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma, okul müdürlerimize, ilçe milli eğitim müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe ise Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur ile telefonla görüşerek, kitapların İlçede eğitim gören öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti.
Kampanyaya destek vererek kitap bağışında bulunan herkese teşekkür eden Vali Şükrü Kocatepe,“Güneydoğu’daki kardeşlerimizin kitap ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sayın Milli Eğitim Müdürümüz ve çok değerli Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin gayreti ile Denizlimizden toplanan 17 bin civarındaki kitabı bugün PTT Kargo vasıtasıyla Cizre ilçemize gönderiyoruz. Kaderde, tasada ve kıvançta birlik ve beraberlik içinde olmayı her zaman bu vatanın evlat ve mensupları olarak sürdürmek zorundayız. Bu nedenle bizler Denizli halkı olarak Güneydoğu’daki kardeşlerimizin terör belasından biran evvel kurtularak sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamlarına devam edeceklerine inanıyoruz. Güle güle okusunlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu olsunlar. Yardım eden, katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Kısa zaman içindeki bu gayretlerinden ve başarılarından ötürü de başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm eğitim camiamıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu