Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PYD soruşturması kapsamında operasyonlar sürüyor. Adli soruşturmalarda bugüne kadar 1000 kişi hakkında işlem yapılırken, 229 kişi tutuklandı, 458'i asker, 500 kişi serbest bırakıldı, 92 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 74 kişi aranırken, 105 kişi ise gözaltında tutuluyor. 

İdari soruşturmalar kapsamında ise 1335 kişi açığa alındı, kamu kurumlarında görevli 60 kişi ise görevden ihraç edildi. Kanun Hükmünde Kararname ile 14 okul, 3 etüt merkezi, 2 kurs ve 24 öğrenci yurdu kapatıldı. FETÖ/PYD soruşturmaları sürürken Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli halkından rutin hayatlarına devam etmelerini, terör örgütü ile bağlantısı olmayanların endişe etmemelerini istedi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ve Valilik olarak soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Vali Ahmet Altıparmak, "Soruşturmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Maddi ve somut delillere göre güvenlik güçlerimiz ve savcılarımız hareket ediyor. Yapılan ihbarlar titizlikle incelenip, doğruluğu araştırılıyor. Soruşturmalarda kişilerin haklarına riayet ediliyor" dedi.

KAPATILAN OKULLAR EĞİTİME DEVAM EDECEK

Yapılan operasyonlarla ilgili tedirginlik oluştuğu yönünde bilgiler aldıklarını söyleyen Vali Altıparmak, 17-25 Aralık'tan sonra terör örgütüyle bağını kesinlerin endişe etmemelerini belirtti. Altıparmak, "Türkiye bir hukuk devleti. İşadamlarımız, esnafımız, vatandaşlarımız endişe etmesin, rutin hayatına devam etsin. 17-25 Aralık'tan sonra örgütle bağını kesmiş, toplantılara ve faaliyetlere katılmamış, söz konusu bankaya para yatırmamış olanlar endişe etmesin, işine gücüne devam etsin. Çocuğunun eğitimiyle ilgilensin, rutin hayatını sürdürsün. Ama, 17-25 Aralık'tan sonra örgütle bağlantısını sürdüren, faaliyetlerine katılan, bankaya para yatıran kişiler de Türk adaletine hesap vereceğini unutmasın" diye konuştu.

Vali Ahmet Altıparmak, olağanüstü hal ilan edilmesine rağmen Denizli'de halkın normal yaşantısını sürdürdüğünü, vatandaşın rutin hayatını olumsuz etkilenmediğini belirterek, festivaller, etkinlikler, organizasyonlar ve düğünlerin de normal seyrinde yapılmaya devam ettiğini vurguladı. Bakanlar Kurulu kararıyla el konulan okul ve yurtların eğitimde kullanılmaya devam edeceğini belirten Altıparmak, "Bakanlar Kurulu kararıyla kapatılan okullar eğitim vermeye devam edecek. Bu okullar Milli Eğitim Müdürlüğümüzün planlanmasıyla eğitim verecek. Bu okulların devlet okulu olmasıyla bazı okullarda tam gün eğitime geçeceğiz. Denizli'de büyük oranda okullarda tam gün eğitime geçilmiş olacak. 14 okuldan aynı bahçe içinde olanlar birleştirilerek beş okula dönüştürüldü. Kapatılan yurtlar ise yurt veya pansiyon olarak kullanacak. Bunların düzenlemesini Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapıyor" dedi.

ÇARDAK'TA ZOR GECE


15 Temmuz darbe girişimi gecesi Denizli'nin çok önemli bir tehlike atlattığını söyleyen Vali Altıparmak, 11. Komanda Tugayı'ndan 550 komandonun Ankara'ya kargo uçaklarıyla nakledilmesini Çardak halkıyla birlikte önlediklerini söyledi. Altıparmak, "11. Komanda Tugayı'ndan 550 komando darbe girişimi gecesi Ankara'ya kargo uçaklarıyla nakledilecekti. Bu komandoların 430'u askeri havaalanına ulaşmıştı. Durumu öğrenir öğrenmez harekete geçtik. Çardak ilçesinin tamamının elektriklerini kestirdik ve karartma uyguladık. Havaalanın elektriklerini kesip, jeneratörlerini devre dışı bıraktık. Havadaki 6 askeri kargo uçağı aldığımız önlemlerle denemeler yapmasına rağmen alana inemedi. Kuleye girip uçaklarla bağlantısını kestik, yakıt ikmal istasyonunun devre dışı bıraktırdık. Çardak halkı da Çardak Havaalanı'na gitmek isteyen 72 askere engel oldu, belediye araçları pisti kapattı. Bu komandoların Ankara'ya nakledilmesi halinde çok daha kötü olaylar yaşanabilirdi. Denizli hep birlikte darbe girişimine karşı durarak demokrasiye bağlılığını gösterdi" diye konuştu.