ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak’ta, 160 yetim çocuk, bayramlık kıyafetle sevindirildi. Sürekli Aydınlık için Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) ve İHH Zonguldak Şubesi işbirliğiyle 160 yetim çocuk bayram öncesi giydirildi.
    Acılık Camisi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, yetim çocuklar ve yakınları katıldı. Çocuklar, bayramlık elbiselerine kavuşmalarının mutluluğunu yaşadı.
    Hediye dağıtımı sonrası bir konuşma yapan Zonguldak İHH Yetkilisi Dr. Salih Merdivan, yetim çocukları sevindirmenin herkesin görevi olduğunu belirterek, “Zonguldak’ta ilk kez yetim giyindirme programı tertip ettik. Bundan 6 ay önce başlattığımız Zonguldak’taki yetimlerle ilgilenme projemiz kapsamında yaklaşık 200 yetime ulaştık. Bunlardan 160'ıyla diyaloğumuz devam ediyor. Bu yetimlerin tespiti bizzat evlerine gidilerek yapıldı. İlk olarak yetim kardeşlerimizle hediyeleşmek ve tanışmak amaçlı bir program tertipledik. Bunun ardından yine yetim kardeşlerimizle piknik yaptık. Şimdi Ramazan ayında yetim kardeşlerimize sevindirmek amaçlı bayramlık kıyafet hediye etme programı düzenledik. Burada amaç toplumun yetim çocuklara sahip çıkmasını sağlamaktır.” dedi.

    YETİME SAHİP ÇIKARSAK ALLAH DA BİZE SAHİP ÇIKAR
    Kendi aileleriyle yetim ailelerini buluşturarak kaynaşma ve dayanışmayı amaçladıklarını ifade eden Merdivan şunları söyledi: “Hepimiz şunu düşünmeliyiz. Bugün imkanlarımız iyi ve yeterli olabilir. Çocuklarımız yanımızda olabilir; ama bir gün bir sebeple bizim ölmemiz, çocuğumuzun ölmesi veya başka bir sıkıntıyla yuvalarımız dağılabilir. Bu durumda ne olmasını isteriz? En çok beklenen şey bize veya çocuklarımıza sahip çıkacak birileri olsun. Eğer biz bugün birilerine sahip çıkarsak Allah da sıkıştığımızda bize sahip çıkacak birilerini karşımıza çıkaracaktır.”
    Bayramlık kıyafetlerini alan çocuklar büyük sevinç yaşadı. Çocukların mutluluğunu gören yakınları da, “Bize bu yardımı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Bizleri unutmadılar. Çok mutluyuz.” diyerek duygularını dile getirdi. CİHAN