Genç yaşta kanser ile tanışan ve yakalandığı hastalık ile uzun süre mücadele eden Arife Şakır Türkiye'de  umduğunu bulamadı. Yapılan tedavilere kısa süreli cevap veren ve ilerleyen süreçte yürüyemez hale gelerek yatağa bağımlı kalan genç kız sınavlarına kazanarak kayıt yaptırdığı okuluna da gidemiyor. Yatağa bağlı kalan Arife çin aile  neyi var neyi yoksa satmış ama yine  olumlu sonuç alamamış. Bursa Uludağ Üniversitesi doktorları ve Profesörler ise tek çare olarak İspanya7da dünya sağlık literatürünün  kabul ettiği konusunda uzman bir doktor ile görüşerek konuyu aktardığı ve tedavi edebileceği öğrenildi. 

Denizli Bağbaşı Tekke mahallesinde yaşayan Acıpayam Hisar Mahallesi’nden olan  aile İzmir, denizli, İstanbul, Ankara arası mekik dokurken bursa Uludağ üniversitesi doktorlarının girişimi ile İspanyol doktor ile temaz etti. Ailenin sosyal güvencesi ameliyatı karşılamasına rağmen doktorun masraflarına karşılamıyor olması sıkıntı yarattı. 100 bin tl gibi fiyatlarla  ameliyat yapan  doktorun genç kız Arife için gerekeni yapacağı ancak maliyetlerinin 25-30 bin tl arası olduğu öğrenildi.
Acıpayam Hisar mahallesinden  Hasan-Sultan şakır çiftinin 3 çocuğundan en küçük olan Arife 7.sınıfa giderken bu hastalık ile tanıştığını söyledi.

Genç kız yatağında  sınırlı hareketler ile günlük yaşam içinde yardımseverlerden gelecek güzel haberi beklerken çaresizce çevresine umut dağıtıyor, gülümsüyor, görenler ise arife'nin tatlı, çocuksu ve tükenmişliğinin göstergesi olan son umutlarla dolu bakışını 3örünce ağlamamak için zor duruyor. Genç, yüreği kıpırn kıpır  ve son umut 25 bin TL ile olacağı ameliyat ve tedavi sonrası sağlığına kavuşacağının müjdesi ile hayata yeniden tutunan Arife yattığı yerden  misafirlerle sohbet ediyor. Ayağa kalkamasa, oturup rahat hareket edemese de  içindeki heyecanı koruyor.

Hastalığının ilk döneminde konulan yanlış teşhisleri ve doktorların ihmalkarlığını şöyle ifade etti;
2 yıldır tedavi için gitmediğimiz yer kalmadı. Geldiğimiz durum ortada. 7.sınıfa giderken omuzlarımda ağrı vardı. sağlık ocağı ve hastane doktorları büyüme ağrısı diyerek ağrı kesici haplar ve merhemler ile geçiştirdi. Ağrılar arttı ve omzumdan başlayan ağrı sol tarafıma sonra vücuduma yayılmaya başladı. Büyüme ağrıları, gençlik ergenlik ağrıları diye  hap vererek ilgi gösterilmedi. 8.sınıf sonlarına doğru yürümekte sıkıntı çekmeye başladım. Romatizma başlangıcı diyerek farklı ilaç verdiler.
 Acılar ile mücadele ederken sınavlarda başarılı oldum ve Gölhisar sağlık Meslek lisesine kazanarak kaydımı yaptırdım ancak çok sevdiğim okula bir gün bile gidemedim.

Devlet hastanesine gittik. Röngenler tahliller yapıldı. Hastane doktorları beni  hiç bakmadan " Sizin PAÜ'ye gitmeniz gerekiyor" diyerek sevketti. PAÜ de tahliler yapıldı ve ilk kez kanser ile ilgili bulgu orada oldu ancak sürekli ilaç, kematorapi gördüm. Yine de olmadı. Omurgadan ameliyat ettiler ancak biraz iyileşir gibi olmama rağmen maalesef omurga açıklığı ve sinir baskısı nedeniyle ayaklarım tutmaz oldu. İzmir., İstanbul derken ailemin parası bitti çevreye borç yaptık.  

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne ağabeyinin kucağında gidip geldiğini belirten Genç kız Prof.Dr. Cengiz Gebitekin'in yardımı ile Dünya sağlık sisteminde kendi alanında tek olarak kabul edilen  Paulo M.ile temas ettiler. Doktorların araya girmesi ile görüşmeler sonunda 2 omurga, 5 kaburga ve sol akciğer kesilerek hasarlı bölge temizlenecek. Yerine  alternatif malzemelerden yapılan  omurga ve kaburga takılacak. sinirlere baskı yapan  kanserli bölüm temizlenecek.

Türkiye de ise bunu yapacak doktor olmadığı belirtildi.
Küçük Arife biran önce sağlığına kavuşmak istiyor. 10 Aralık için gün sayan Arife için  bir hafta içinde birkaç hayırsever tarafından 25 bin Tl karşılanması halinde ömür boyu borçlu hissedeceğini ve kazandığı parayla da gerekirse bunu geriye ödeyeceğini belirtti. 
Arife kendisine gelecek bir umut, bir güzel haber, bir hayırsever'in sahip çıkması için sürekli dua ediyor
.Arife'nin anne ve babası durumu iyi anlatamadığı için kendi telefonunu vermeyi tercih eden Arife'ye ulaşmak isteyenler 0553 5857655 den ulaşabilir