Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin 2016 eylem planını açıklamasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da bir yıl içerisinde hayata geçirilecek Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı’nı kamuoyu ile paylaştı. Ulaşımdan, alt yapıya, park ve yeşil alanlardan yüzme havuzlarına kadar Denizli merkez ve ilçelerde 1 yıl içerisinde hayata geçirilecek milyonlarca lira değerindeki 121 projeyi tek tek açıklayan Başkan Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı büyük övgü topladı. Başkan Zolan’ın Karahayıt’taki Colossae Termal Otel’de düzenlediği basın toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş ve siyaset dünyasından yüzlerce davetli katıldı.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, törenin açılış konuşmasında, Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı ile Denizli’nin geleceğine yatırım yapıldığını belirterek, "Ulaşımdan altyapıya, park ve yeşil alan düzenlemelerinden spor sahalarına, gençlik ve kültür merkezlerinden yaşam ve kültür alanlarına, enerjiden çevre ve sağlığa kadar pek çok alanda gerçekleştirilecek yatırımlar şehrin çehresinin değişmesine vesile olacaktır" dedi. Bakan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli aynı zamanda bu yatırımlarla örnek ve model bir şehir haline dönüşecektir. Denizli’nin daha huzurlu, güvenli ve bereketli bir şehre dönüşmesine vesile olacak bu yatırımların planlanmasında, tamamlanmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a teşekkür ediyorum."

121 DEV PROJE TANITILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, ‘’ Şimdi açıklayacaklarımız 1 yılda yapılacak işlerdir. Bugünden itibaren de ikinci ve üçüncü yılla ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Bugün sunacağımız projeler, projelendirilmiş, ete kemiğe bürünmüş, finansmanı sağlanmış, önündeki engeller kaldırılmış işlerdir. Kimisi ihale edilmiş, kimisi ihale edilme aşamasında olan işlerimizdir. Bugün burada sayacağımız projeler Allah’ımdan bir mani olmazsa bir yıl sonra yapılmış, bitmiş ve kullanılır halde olduğunu göreceksiniz. Bunu gelenek haline getireceğiz" diye konuştu.



Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir yıl sonra tekrar aynı şekilde buluşup bundan sonraki bir yılda ne yapacağımızı sizlerle konuşup paylaşacağız. Bu yapacaklarımız istişareler sonucu Denizlimizin ihtiyacı olan elzem projelerdir. Hükümetimiz kuruldu, Sayın Başbakanımız 3, 6 aylık ve 1 yıllık eylem planlarını açıkladı. Orada da belediyelerimizin de bu işi yapması konusunda bize önerileri oldu. Şükür biz de bugün 1 yıllık eylem planımızı açıklıyoruz." Denizli’nin en önemli ihtiyacının ulaşımla ilgili olduğunu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki bütçesinin yüzde 70’inin ulaşıma ayrıldığını anlatan Başkan Zolan, 2016’nın ulaşım yılı olacağını vurgulayarak Denizlililerin uzun zamandır beklediği Üçgen Köprülü Kavşakları Projesi’nin tanıtımı ile 2016-2017 Eylem Planı’nı açıklamaya başladı.

ULAŞIMA BÜYÜK ÖNEM VERDİK

Ulaşıma büyük önem verdiklerini kaydeden Zolan, ‘’ Üçgen Köprülü Kavşakları, Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Köprülü Kavşağı, Çevre Yolu Bozburun Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı gibi dev projelerimiz olacak. Ayrıca tüm ilçelere 1,5 milyon metrekare kilit taşı döşeyeceğiz.80 adet park ve mesire yeri, 6 adet kent ormanı, 160 adet mezarlık yapım ve onarımı, Asri Mezarlık Kompleksi, Gümüşsu Şelalesi çevre düzenlemesi, Işıklı Gölü çevre düzenlemesi de projelerimiz arasında.7 adet kapalı yüzme havuzu yapacağız. Ege Bölgesi’nin en büyük gençlik merkezini hayata geçireceğiz. 3 ilçemize otobüs terminali yapılacak.Büykşehir asfalt şantiyesi kompleksi, Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi, 3 adet katı atık aktarma istasyonu da bu dönemde yapılacak. Yine 7 adet itfaiye hizmet binası yapacağız’’dedi.
Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Evde Bakım Hizmetleri’ konusunda yaptığı işbirliği protokolü imzalandı. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların, kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçları karşılanacak.