Pamukkale Gençlik Derneği tarafından düzenlenen “Pamukkale Bisiklet Turu” etkinliğinde 120 Katılımcı bisikletliyle Pamukkale’ye geldi. Katılımcılarının çoğunluğunun üniversite öğrencisi olduğu etkinliğe yoğun talep ve katılım vardı. 
Denizli Bisikletliler Derneği üyelerinin de katıldığı bisiklet turu Pamukkale Gençlik Derneği önünden başladı. 120 bisikletlinin katıldığı etkinliğe Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü desteğiyle 8 polis aracı, 2 motorlu polis, 1 ambulans ve 1 motorlu ambulans bisiklet turuna eşlik ettiler. Güvenli bir sürüş olması için bisikletlilerin geçeceği yollar trafiğe kapatıldı ve herhangi bir kaza olmaması açısından gerekli önlemler alındı. Sürüş gerçekleştirilirken Pamukkale yolu üzerindeki Denizli Çocuk Yuvası’nda mola verildi. Çocuklarla oyunlar oynayan genç bisikletliler huzur evindeki büyüklerle de muhabbet edip keyifli vakit geçirdikten sonra tekrar yola çıktılar. Yaklaşık 22 kilometre sonunda Pamukkale’ye ulaşıp, travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti’ni gezen gençler daha sonra başlangıç noktasına geri döndüler.  
Güvenli ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Pamukkale Gençlik Derneği Başkanı Muzaffer Kubal, “Amacımız Denizli’ye üniversite için gelip Pamukkale’yi ziyaret etme imkânı bulamayan arkadaşlarımıza Pamukkale’yi gezebilme fırsatı sunmak ve sosyal bir farkındalık gerçekleştirmekti. Katılımın yoğun olması ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan bisiklet turumuzu tamamlamamız bizi ayrıca mutlu etti. Güvenliğimizi sağladığı için Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne, herhangi bir kaza olma ihtimaline karşı ambulans temin eden Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve tecrübeleriyle bize Pamukkale’ye kadar eşlik eden Denizli Bisikletliler Derneği üyelerine teşekkür ederiz” dedi.