Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin spor yapmak isteyen herkese farklı branşlarda ücretsiz olarak sunduğu spor hizmetine talep her geçen gün artıyor. Özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı koymak için düzenlenen ücretsiz yüzme kursları tüm kesimlerden büyük ilgi görüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından verilen ve 1 yılda 6 dönem olarak gerçekleştirilen yüzme kurslarına 2015 yılında 12 bin kursiyer katıldı.
Vatandaşların yüzme kursuna büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak açmış olduğumuz yüzme kurslarına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayan yüzme sporu sakinleştiren ve ruhumuzu dinlendiren bir spordur. 2015 yılında yüzme kurslarımıza 12 bin vatandaşımız katılmış ve ücretsiz hizmet almıştır. Denizli’de yaşayan herkesin istediği spor branşını yapması için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ediyoruz. Spor demek sağlık demektir. Spor ekip ruhunun oluşması, beden sağlığı ve hayatın ta kendisi demektir. Birçok farklı branşta ücretsiz olarak verdiğimiz eğitimlerde kursiyerlerimize ücretsiz spor malzemeleri veriyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkin vatandaşlarımıza spor yapma olanağı sunarsak geleceğimiz daha da iyi olur" dedi.
İlçelerde de kapalı yüzme havuzları yapılacağını söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli merkezinde yapmış olduğumuz her türlü projemiz ilçelerimizde de hayata geçirilecek. Bu çerçevede ilçelerde yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz için de sosyal, kültürel ve spor hizmetleri sunacağız. İlçe Belediyelerimizin yer bulması halinde bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı yüzme havuzları yapacağız " diye konuştu.