İtfaiye araçları tanıtım ve teslim törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
52 noktada 568 personelle itfaiye hizmeti sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Dairesi Başkanlığı bugüne kadar 73 araçla hizmetine devam ediyordu. Büyükşehir Belediyesi de  son teknoloji 20'si arazöz 10'u pikap toplam 30 araç alarak törenle itfaiye bünyesine kattı. Araçlar Denizli'nin tüm ilçelerine dağıtılarak hizmete devam edecek. Yangın, kaza ve doğal afetlerle yeni alınan araçlarla itfaiye daha güçlü hizmet verecek. 

İTFAİYEMİZ AVRUPA STANDARTLARINDA
Yeni alınan araçların hayırlı olmasını dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'da şunları söyledi, "Denizlili insanlarımızın sıkıntılı anlarında, imdat dendiğinde, o çaresiz anlarında daha etkili bir şekilde yanında olabilme anlamında itfaiyemizin gücüne 30 araçla güç kattık.
 İtfaiye teşkilatımız kendini yenilemek ve son teknolojiye ayak uydurmak durumunda. Denizli Belediyesi olarak başladığımız yürüyüşte net olarak söylüyorum, itfaiye personelimiz lastik çizmelerle, muşambalı yeleklerle maalesef yangına doğru koşuyordu. İmkansızlıklar vardı, araçlar yetersizdi. 
Şükürler olsun bugün artık hem şehrin merkezinde hem de her ilçede son teknoloji araçlarımızla, yetişmiş personelimizle, son teknoloji 600 derece ateşe dalabilecek kıyafetlerle itfaiye ekiplerimiz donanmış durumda. 52 noktada 568 itfaiye arkadaşımla 24 saat nöbet tutuyoruz. Ben öncelikle gece gündüz nöbet bekleyen insanlarımızın çaresizlik anında imdadına koşan, kendi canını orta yere koyan, çaresiz olan insanlarımızın imdadına koşan başta itfaiye erlerimiz olmak üzere emek veren tüm çalışanlarımıza ben şükranlarımı sunuyorum. Avrupa'da ne varsa hangi standart varsa Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye Daire Başkanlığı'nda aynı imkanlara sahiptir. Tesisat ve araç anlamında hem de bilgi ve eğitim anlamında. Bu konuda iddialıyız. Aldığımız son teknoloji yeni 20 arazöz ve 10 pikapla araç sayımızı 103'e çıkardık. 
İnşallah bu araçlar hiç kullanılmasın. Yangın, sel, boğulma, kaza olmasın. Ama olduğunda da bizim arkadaşlarımız hazır vaziyette bekler olacak, imdat denilen noktaya anında kısa zamanda vaktinde orada olacak" dedi. 

Tören sonrası Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büşükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile protokol üyeleri yeni alınan araçları inceledi.