AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında başlatılan çalışmalarla yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi binanın daha yok olmaktan kurtarılacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi binalarda yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla kentin tarihi zenginliklerini Denizlililerin hizmetine sunuyor. Daha önce Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası, Cezmi Ökten Evi ve Necdet Bilge Evi'ni restore ettiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Adil Beştaş Evi'nde restorasyon çalışmalarına başladı. 1950'li yıllarda moloz taş ve tuğla malzeme kullanılarak almaşık duvar tekniği ile inşa edilen ve uzun yıllar harabe şeklinde yıkılmayı bekleyen bina Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Bina restorasyon çalışmalarının ardından diğer tarihi yapılar gibi Denizli halkının hizmetine sunulacak.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, "Belediyelerin hizmet alanı sadece alt ve üst yapı gibi çalışmalarla sınırlı değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak önemli önceliklerimizden biridir. Bu kapsamda pek çok tarihi yapıyı yok olmaktan kurtararak şehir yaşamına kazandırdık. Tarihi Adil Beştaş Evi'nde başlattığımız restorasyon çalışmalarımızı da kısa bir sürede tamamlayarak, halkımızın hizmetine kazandıracağız. 121 Proje kapsamında 10 tarihi yapıyı daha Denizli'ye kazandıracağız" dedi. 


Proje kapsımanda Adil Beştaş Evi'nin yanı sıra Cezmi Ökten Evi 1, Bayram Özkan Evi ve Güney Hükümet Konağı ve Lojmanı'nın restorasyon çalışmaları yapılacak. Ayrıca Buldan, Tavas, Sarayköy, Çal, Çivril ve Babadağ ilçelerinde de 6 adet tescilli yapının kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirileceği bildirildi..