Denizli'de 10 Oçak Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınlanan kutlama mesajları şöyle:

HAK ARIYORUZ
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, gazetecilerin 54 yıl önceki haklarını aradığını belirtti. Ümit Varol, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği gibi gazeteci meslektaşlarımıza önemli kazanımlar getiren 212 sayılı yasa 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Bayramı’ olarak ilan edildi. Kabul edildiği dönemde meslektaşlarımıza önemli sosyal güvenceler getiren ve çalışma koşullarında iyileştirmeler sağlayan yasa, ne yazık ki özellikle son yıllarda sürekli aşındırılarak işlemez hale getirildi. 1961 yılında sağlanan haklar bir bir geri alındı" ifadelerine yer verdi.
Mesleğine 24 saat vererek zor şartlarda görev yapan basın mensuplarının çalışma koşullarının yasal düzenlemeler ile iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Varol açıklamasında şunları kaydetti:
"Süreç içinde meslektaşlarımız sosyal güvenlikten yoksun, toplu sözleşmesiz ve geleceği belirsiz bir yaşama mahkum edildi. 2008 yılında elimizden alınan yıpranma haklarımız, yaptığımız mücadele ile yeniden geri alındı. Mesleğine 24 saatini veren ve her türlü zor koşulda görev yapan meslektaşlarımızın, daha iyi şartlarda ve koşullarda çalışmaları için yasal düzenlemeler gerekmektedir. 10 Ocak 1961’in aksine, günümüzde gazetecilerin iş güvenliğinden ve çalışma koşullarının çağın gereklerine uygun olduğundan söz edebilmek mümkün değildir."


AYNI GÜNE DENK GELDİ
10 Ocak'ın  aynı zamanda Mülki İdare Amirlerinin İdareciler Günü  olarak kutlandığı bir gün olduğunu hatırlatan Vali Şükrü Kocatepe, ortak sevinci yaşamanın onuru ile tüm gazetecilerin gününü kutladığını belirtti. Kocatepe, mesajında şunları söyledi, " Günümüzde basın sektörü; bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla toplumun bilgilendirilmesi gibi önemli bir görevi yerine getirerek demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, toplumun düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirilmesinde en etkili araçlardan biridir.
Basında yapısal gelişmeler ile birlikte, teknolojik gelişmelerin de etkili olmasıyla kitle iletişiminde yer ve zaman kısıtlamaları yüksek oranda ortadan kalkmıştır. Özellikle sosyal medya ile birlikte gazetecilik mesleği farklı bir boyut kazanmış ve gazetecilik mesleğinin icrası da bir o kadar önem kazanmıştır. Kitlelerin yoğun olarak bilgi paylaşımı yapabildiği bu dönemde, bilgi birikimi yüksek ve etik değerleri mesleğinde başarıyla uygulayan gazeteciler fark oluşturacaktır.Etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir.Ülkemizin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine basınımızın katkısı büyüktür. Zorlu koşullarda dahi mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek kamuoyunun doğru ve tarafsız olarak bilgilendirilmesinde önemli rol oynayan ve bu sayede kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, bu günün aynı zamanda Mülki İdare Amirlerinin İdareciler Günü  olarak kutladığı bir gün olması nedeniyle, ortak sevinci yaşamanın onuru ile kutlar, aileleriyle birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar dilerim."

TOPLUMUN HABER ALMA HAKKININ ELÇİLERİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, halkın haber alma elçisi olan basın emekçilerinin gününü kutladı. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplumların dünyada olup bitenden haberdar olmasını sağlayan basın çalışanlarının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirttiği açıklamasında, "Basın yayın çalışanları gözlemleri, bağımsız duruşları ve tarafsız kimlikleri ile toplumumuzun haber alma hakkının elçileridir. Haber için mekan ve saat gözetmeksizin yeri geldiğinde oldukça zor koşullarda görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının; gelişen teknoloji ile birlikte bilginin hızlı ve güvenli bir şekilde topluma ulaşabilmesi için yükü ve sorumluluğu daha da artmıştır. Ancak güvenilir olmak, açık fikir beyan etmek, olaylara karşı tarafsız ve bağımsız tutum göstermek, adil olmak ve dürüstlük basın çalışanlarının değişmez özellikleridir" ifadelerini kullandı.
Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemenin mümkün olmadığını vurguladı.

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise, yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi: !" Basın, toplumun haber alma ihtiyacını karşılayarak önemli bir görev yerine getirmektedir. Uluslararası ve ulusal haberler ile yerel sorunları, doğru habercilikle farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, kamuoyu oluşumunda, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı bulunmaktadır. 
Basın-yayın çalışanları da, basının işlevlerini yerine getirmesini sağlayan adeta isimsiz kahramanlardır. Çünkü internet, görsel ve yazılı medyadaki basın çalışanlarımız, haber yapmak için gece gündüz, yağmur çamur demeden tüm zorluklara rağmen çalışmaktadırlar. 
Her ortam ve şartta, büyük bir özveri içinde olan, yaptıkları haber ve yorumlarla tarihe not düşen basınımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde daha iyi ve güzel şartlarda görev yapmalarını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerimizin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

REKTÖR BAĞCI GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü" kutladı.
Gazetecilerin, vatandaşların doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın artırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevi yerine getirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, şunları söyledi:
“Kamu adına gerçekleri araştırma ve toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği icra etmektedirler. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Ülkemizde ve ilimizde faaliyette bulunan tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutlarım.”

TOPLUMU BİLGİLENDİRİYORLAR
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımlayarak tüm gazetecilerin gününü kutladı. Denizli’de gazetecilerin ve medya kurumlarının üstün bir hizmet anlayışı ile fedakarca çalıştıklarını kaydeden Başkan Subaşıoğlu,“ Halkın ifade özgürlüğü hakkını kullanarak sesini duyurabilmesi için basın bir aracı konumundadır. Basın mensupları kamuoyunun doğru ve sağlıklı haber almasını sağlamak gibi kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Gazeteciler düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendirip, dünyanın sorunlarını gündeme taşır ve böylece bilgi dağarcığımızın gelişmesine yardımcı olurlar. Aynı zamanda da toplumun değişimine olanak sağlayan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen tüm gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ en içten dileklerimle kutlarım. Yerel yönetim anlayışımız gereği, yapıcı, tarafsız, doğru eleştirileri her zaman dikkate aldığımızı ve çalışmalarımıza yön verdiğini belirtir,  başta görevi başında olmak üzere Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm gazetecilere rahmet, çalışan gazetecilere ise aileleriyle birlikte hayırlı, huzurlu ve başarılı bir ömür dilerim” dedi.

KAMUOYUNU AYDINLATIYORLAR
Milli Eğitim Müdürü Mahmut oğuz gün dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Gazetecilik mesleği kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacıdır. Basın; fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur.
Eğitim çalışmalarının ve projelerin kamuoyuna aktarılmasında ve bilgilendirilmesinde yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Müdürlüğümüz çalışmalarına desteğinizin süreceğine yürekten inanmaktayım.
Böylesi önemli bir misyonu üstlenen, tarafsız haber yapan ve basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden tüm basın mensuplarının 10 Ocak 1961’ de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim."


ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYORLAR 
MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip,  basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi.   10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla  açıklama yapan MHP’li Garip,   İlimizde gazetecilerin ve medya kurumlarının üstün bir hizmet anlayışı ile fedakarca çalıştıklarını ve toplum değerlerine ters düşmeyecek nitelikte yayınlar yaptıklarını söyledi. Garip,  “Denizlimizde  görev yapan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

BİZİM İÇİN BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan,internet medyası kanunu çıkmadıkça bu anlamlı günü buruk kutlayacaklarını ifade etti.
Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,İnternet Medyası’nın çalışan gazeteciler günü olan bu özel günü yıllardır buruk bir şekilde kutladığını söyledi. 
Mesleği gazetecilik olan on binlerce internet medyası çalışanının hiçbir gazetecilik vasfına sahip olmadığının altını çizen Uçkan, “İnternet habercilerine gazetecilik sıfatı tanınması ve özlük haklarından yararlanması için 2005 yılından bu yana Türkiye genelinde başlatılan mücadeleye bizler de sonsuz destek veriyoruz. İnternet medyası çalışanları için sözün bittiği yerdeyiz. 
Yıllardır devam eden bu mağduriyete bir an önce son verilmelidir. Tıpkı diğer vergi mükellefleri gibi devlete vergisini ödeyen ve bünyesinde birçok gazeteciyle istihdama katkı sağlayan internet medyası, gazetecilik görevini ifa etmesine rağmen ne yazık ki basın kanunu dışında tutularak, çağın en önemli iletişim aracı olan internet medyasının adeta can damarını kesmiştir. 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gurubu olan siyasi partilerimize sesleniyoruz. İnternet Medyasını en çok siz takip ediyor ve haberlerinizi anında paylaşıyorsunuz. İnternet medyasının daha da büyümesi ve dış dünya ile rekabet edebilir hale gelmesi için arkasında duracak güçlü bir siyasi iradenin olması gerekiyor. Parlamentoda bu sorumluluk tüm siyasi partilere düşüyor. Temennimiz 2015 yılında internet medyasının basın kanuna dahil edilmesi olacaktır” dedi.