Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, 1 Mayıs’ın bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu bir gün olması gerektiğini söyledi. 
Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş,1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle açıklama yaptı. Tüm emekçilerin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladığını belirten Demirtaş, "Bu birlik ve dayanışma ruhu bizlere yapılmaz denileni yaptıracak, olmaz denileni olduracak güç vermektedir. 1 Mayıs bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır. Ülkemizi gerginliğe sürükleyerek, memurun, işçinin, emeklinin sorunlarını hasır altı etme, gündemi saptırma amacı güdenler, çalışanlara ve sendikacılığa en büyük darbeyi vurmaktadır. Çalışanların örgütlü mücadelesini zayıflatarak, küresel saldırılar karşısında bizleri çaresiz bırakmak isteyenler var. Ne yazık ki bugün, çalışanlara karşı uygulanan hukuksuzluk var" dedi.
Koltuklarını koruyabilmek için yüz binlerce kamu görevlisini oradan oraya savuran sözde siyasetçilerin olduğunu kaydeden Demirtaş, "Bugün en küçük ekonomik olumsuzlukta işten çıkarılan, sendika üyesi olduğu için sürülen, tehdit edilen, iş akdi feshedilen çalışanlar var. Sorunumuz gelirin adil taksimi, hakların adil taksimi, hukukun adil taksimi, külfetin de nimetin de adil taksimidir. Umudumuz ve dileğimiz, gelirin de, hakların da, hukukun da, adaletin de, nimetin de, külfetin de adil taksim edildiği bir ülkedir. Bizim mücadelemiz, taksimin adil yapılması içindir" şeklinde konuştu.