Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Denizli Teleferik bir ay önce faaliyete geçmişti. 38 milyon TL’ye malolan ve açıldığı ilk günden itibaren vatandaşların yoğun ilgisini çeken teleferiğe ilgi artarak devam ediyor. Bağbaşı Mahallesi’nde kurulan teleferiğe binmek için özel araçlarla ve otobüslerle alana gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. 1 ay boyunca ücretsiz olarak sunulan hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar teleferiğe binmek için sıraya geçerken, belediye yetkileri yaşlı vatandaşlara öncelik tanıyarak uzun süre ayakta kalmamasını sağlıyorlar.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da teleferiğe olan ilginin sınırlarının Denizli’yi aştığını söyledi. Zolan, ‘’Teleferiğimiz vatandaşlar tarafından çok olumlu karşılandı. Çok yoğun ilgi gördük. Biz bundan dolayı çok mutluyuz. Burada sadece teleferik değil Bağbaşı Yaylası da yoğun ilgi görüyor. Bugün itibariyle 230 bin civarında misafirimizi ağırlamış olacağız. 1 aylık ücretsiz dönem Pazar günü itibariyle kapanacak. Biz de bir haftalık bir bakım sürecine gireceğiz’’dedi.
Teleferiğin Denizli’ye ayrı bir hava kattığını kaydeden Zolan şunları söyledi: ‘’Bu teleferiğe sadece Denizlili vatandaşlarımız binmiyor. Çevre illerden de gelenler olmaya başladı. Yarıştığımız aynı kulvardaki diğer illere göre öne geçmiş olduk. Vatandaşlarımızın bu ilgisi ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesidir. Ben de vatandaşlarımızı kışın kar keyfini, yazın serinliği tatmak için teleferiğe ve yaylamıza bekliyoruz.’’
Teleferiğe binmek için sıra bekleyen vatandaşlar da heyecanlı olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.