Aylardır kapı kapı sokak sokak dolaşıp eşini arayan Savaş Türkol, eşini görenlerin ya da yerini bilenlerin insaniet namına güvenlik güçlerine ya da kendisine haber verilmesini istedi. 
Yaklaşık bir aydır sürekli kaybolan eşini aradığını belirten Savaş Türkol, eşinin hayatından endişe ettiğini belirterek “İşe girdiği günün akşamı ortadan kayboldu. Ya kaçırdılar kendisi kaçıp gitti ise de haber vermesi lazımdı. Eşimin hayatından endişe ediyorum” dedi.
Eşiyle yazın Kuşadası’nda tanıştıklarını belirten Savaş Türkol, “Yazın Kuşadası’na gezmeye gitmiştim. Burada Meltem ile karşılaştık ve bir süre görüştük. Kendisi Nazilli’de ailesinin yanında ikamet ediyordu. Bir süre sonra Denizli’ye tekstil işine çalışmaya gitti. Burada çalışırken Kasım Ayı’nda beni aradı. Aydın’a geldiğini ve kendisini alıp götürmemi istedi. Kent Meydanı’ndan aldım. Ailesine haber vermek istedim, ‘Beni sana vermezler önce resmi nikah kıyalım sonra haber veririz’ dedi. Biz de nikahlandıktan sonra ailene haber ettik. Bir süre sonra düğün yaptık. Düğünün üzerinden bir ay geçmedi. Eşim çalışmak istediğini söyledi. İşe girmesi için de yardımcı oldum. İşe girdiğinin ilk günü eve dönmedi. Halen onu arıyorum” diye konuştu.
Kızının henüz 18 yaşında olduğunu ve aile olarak tasvip etmedikleri bir evlilik yaptığını belirten Melike Türkol’un annesi “Kızım’ın başka birileri tarafından kaçırılmış olabileceğini düşünüyorum. Buralarda yok. İstanbul gibi büyükşehirlere kaçırılmış olabilir. Bu konuda adli mercilere de gidip ifade verdik. Her ne olursa olsun kızımın bize geri dönmesini istiyorum” diye konuştu.