Denizli’de Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Ramazan Ayı öncesinde artan tüketimden dolayı özellikle gıda fiyatlarındaki yükselişin bu yıl hiç konuşulmadığını piyasalarda gözlemlediklerini söyledi.

Türkiye ve Denizli’de yaşanan ekonomik krizin etkilerinin bitme noktasına geldiğini, Ramazan ayı öncesinde piyasalardaki canlılığın artmaya devam ettiğini ifade eden DTO Başkanı Özer, “Mübarek Ramazan ayı öncesinde gıda sektöründe zamların hiç dile getirilmemesiyle hem tüketicilerimizin alım noktasındaki kolaylığını, hem de esnaflarımızın alış veriş bereketini gözlemliyoruz. Fiyatların arttırılmaması da Denizlili esnaflarımızın fırsatçı olmadıklarını, işlerinin profesyoneli dürüst olduklarını gösteriyor. Esnaflarımız Ramazan fırsatçılığına prim vermiyor. Ramazanın bereketinin hem maddi hem de manevi olarak insanlarımızın üzerinde maksimum düzeyde hissedilmesini diliyorum” dedi. Denizli'nin birçok konuda ilkleri başarmış bir il olduğunu; sanayi, ekonomik, sosyal yardımlaşma ve dayanışma konularında birçok illere örnek olduğunu belirten DTO Başkanı Özer, Denizli halkının Ramazan'ın gelişini heyecanla beklediğini belirterek, “Bu ayda yardımlaşma duygusu daha da zirveye çıkar. Denizli'de çok iyi bir birlik ve beraberlik var. İnsanlara ne tür bir yardımda bulunabiliriz bunları görüşerek elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Herkes yardım için yarışır
Denizli'nin gelenek ve göreneklerini yaşatan bir şehir olduğunu belirten Özer, “Ramazan ayında herkes birbirine yardım etmek için adeta yarış içine girer. Kardeşliğin birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı Ramazan ayındaki etkinlikler ve eğlenceler de insanlar arasında birliği sağlıyor. Böylece şehrimizde Ramazan ayı hareketli ve bereketli geçmiş oluyor.” Dedi. 11 ayın sultanı Ramazan’da firma ve sektörlerin hareketlendiğini dile getiren Özer, “Çünkü Ramazan sofraları, gelenek ve göreneklerimize göre diğer günlerden farklı donatılıyor. Çorbasından tutun tatlısına kadar değişik damak tatları sofraların vazgeçilmezleri arasına giriyor. Her an misafir gelecekmiş gibi yemek çeşitlerinin artması şu sıralarda gıda sektörüne bir hareketlilik getirdi. Diğer yandan giyim sektörü de Ramazan sonunda ulaşılacak bayramı bekliyor. Krizin etkilerinin de bitme noktasına geldiği günümüzde hareketliliğin daha da artacağı bir gerçek. Ramazan bereketinin tüm üyelerimize ve halkımıza yansımasını canı gönülden dilerim” dedi.