Denizli’de daha önce Merkez Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu ve Erbakır Fen Lisesi’ni Milli Eğitime kazandıran Erikoğlu ailesi son olarak Saadet Erikoğlu İlköğretim Okulu’nun da temelini atarak eğitime verdikleri katkıya üçüncü halkayı ekliyorlar.

 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli olacak olan okul, bodrum+zemin+üç kattan oluşacak. Toplam 3 bin 354 metrekare kapalı alana sahip olacak okulun 1 milyon 500 bin TL tutan maliyetinin yarısı hayırseverler tarafından karşılanırken yarısı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Okulun 2011 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

 Kuşpınar mahallesinde yapımına başlanan ilköğretim okulunun temel atma törenine Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırseverler Hüseyin Erikoğlu ve annesi Saadet Erikoğlu, Sanayi Odası Başkanı ve Erikoğlu ailesinin damatları Müjdat Keçeci, daire müdürleri, davetliler, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

 Temel atma töreninde konuşan Ahmet Nuri Erikoğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erikoğlu, Erikoğlu ailesi olarak eğitime katkı sunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Toplumsal ve sosyal olaylarda, kamuya yararlı projelerde Denizli’nin yanında olmuşuzdur. Eğitim bizim geleceğimizdir. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak için gençlerimizi ve çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmemiz gerekir. Buradan yetişecek çocuklarımızın milletine faydalı ve hayırlı bireyler olmaları dileğiyle okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, eğitim halkasına bir halka daha ilave etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ İlimizde mevcut 742 okul ve kurumumuzda 176 bin öğrencimize en iyi eğitimi vermek için 11 bin öğretmenimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Denizli eğitim alanındaki başarıları ile daima öncü olmayı bir hedef haline getirmiştir. Bu konuda hayırseverlerimizin katkıları çok büyüktür. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de, çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunun altını çizerek, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak eğitime büyük destek verdiklerini ve İl Özel İdaresi’nin bütçesinin %20’sini eğitim yatırımlarına ayırdıklarını ifade ederek, bu miktarın 10 milyon lirayı aşan bir rakam olduğunu ve bundan sonra da eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

 Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Erikoğlu ailesinin üçüncü okullarını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Asıl olan bu topraklarda, güzel ülkemizde, buradan elde ettiğimiz kazançlarla arkamızda bırakacağımız en güzel eserler böyle hayırlardır. Bu okulumuzdan yetişecek her çocuğumuzla da bu hayırlar katlanarak artmaya devam edecektir. Erikoğlu ailesine yaptıkları hayırlar için teşekkür ediyorum” dedi.

 Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de yine hayır işlerinin en güzel örneklerinden birine tanıklık yaptıklarını ifade ederek, “Ülkemizin kalkınmasında en önemli silahımız gençlerimiz ve iyi eğitim almış olan nüfusumuz olacaktır. Şu anda devlet bütçesinden en önemli pay eğitime ayrılmaktadır. Ancak bunun yeterli olmadığı yerlerde de hayırseverlerimiz devreye girerek eğitime katkı vermektedirler. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 Klasik eğitim anlayışının artık bir tarafa bırakıldığını ve eğitim alanında teknolojinin her türlü nimetlerinden yararlanıldığının da altını çizen Vali Erkmen, okullarda FATİH “Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” projesinin hayata geçirilmeye başlandığını ve bu konuda Denizli’nin önemli mesafeler aldığını belirterek, velilerin çocuklarının okullarına giderek bu projeyi yakından görmelerinin eğitimde yaşanan gelişmeleri anlamaları açısından önemli olduğunu ifade etti.

 Konuşmaların ardından Saadet Erikoğlu İlköğretim Okulu’nun temeli Vali Erkmen, hayırsever Hüseyin Erikoğlu ve annesi Saadet Erikoğlu, Erikoğlu ailesi fertleri ve protokol üyeleri tarafından atıldı.