Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ve Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar, mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmurlar ve dolu nedeni ile maviküf hastalığına yakalanan tütün tarlalarında inceleye yaptı. Çiftçilerden bilgi aldı.

Kale ilçesi Karaköy beldesinde tütün üreticileriyle bir araya gelen Milletvekili Salih Erdoğan ve İl Başkanı Bilal Uçar, hükümet olarak bu güne kadar çiftçilere ve üreticilere destek verdiklerini, yağışlar nedeni ile zarar gören çiftçilerinde mağdur edilmeyeceğini söylediler. Kale ilçesinin ve bağlı köylerinin en önemli geçim kaynaklarının tütün üretimi olduğunu ifade eden İl Başkanı Bilal Uçar, “Kale, Beyağaç ve Tavas ilçelerimiz ile bağlı köylerinde tütün çiftçilerimizin en önemli gelir kapısı. Kale’de tütün üreticilerimizin sorunlarını yerinde görmek istedik. Bu bölgenin tütünleri çok değerli. Ancak tütün çok fazla nemi rutubeti ve suyu sevmiyor. Bu senede yağışlar çok güzel oldu. Yağmur yağışları ve dolu nedeni ile tütünlerde maviküf adı verilen hastalık ortaya çıktı. Özelliklede nohut tarlaları doludan zarar gördü. Ak Parti Hükümeti olarak tarım sektöründe bu güne kadar yapılamayanları yaparak, üreticilerimize ne kadar büyük destekler verdiğimizi gösterdik. Toplulaştırma ile, gebe düve dağıtımları ile hayata geçirilen sulama projeleri ve barajlar ile çiftçilerimizin sürekli yanında olduk. Bundan sonrada sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Yağışlar nedeni ile zarar gören tütün tarlalarının, dolunun vurduğu nohut tarlalarının sahiplerine destek olacağız. Onların zararlarının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Bölgede tarım müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Valilik aracılığı ile hazırlanan dosya Tarım Bakanlığına gönderilecek. Hiçbir üreticimizi mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyiz. Yağışlar bir taraftan bizleri çok sevindirdi, ancak bir taraftan da çiftçilerimizin zararları nedeni ile üzüldük. Allah daha beterlerinden korusun. Afet vermesin ” dedi 

Bakanlar kuruluna sunulacak

Tarım il müdürlüğü ekiplerine Kale, Beyağaç ve Tavas’taki ekili alanlarla ilgili zarar tespit çalışmalarının valilik tarafından yaptırıldığını, hazırlanan dosyanın Tarım Bakanlığına gönderildiğini ifade eden Ak Parti Denizli Milletvekili Salih Erdoğan, “Denizli milletvekilleri olarak hazırlanan dosya üzerinde çalışmalar yapacağız. Çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ve zararlarının karşılanması için zarar tespit dosyasının bakanlar kurulunda tartışılmasını sağlayacağız. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf’ta her zaman olduğu gibi bu konuda da bize destek verecek. Ankara’da konuyu ilgili tüm kurumlara da ileteceğiz. Hiçbir çiftçimizi mağdur etmeyiz. Bakanlar kurulundan da çiftçilerimiz ile ilgili, zararların karşılanması ile ilgili kararlar çıkacaktır. Ak Parti Hükümeti olarak tarım ve hayvancılığa büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimizin üreticilerimizin ürettiklerini kolay satmaları iyi paralar kazanmaları için girişimlerde bulunuyoruz. İlçelerimizde beldelerimizde soğuk hava depolarımız, meyve tanzim yerlerimiz, paketleme tesislerimiz yapıldı. Süt üreterek geçimlerini sağlayan üreticilerimiz ve besicilerimiz için soğuk zinciri kurduk. Sütler sağıldıktan sonra hijyen kurallarına uygun olarak köylerde muhafaza ediliyor. Verdiğimiz desteklerle de çiftçilerimizi rahatlatıyoruz. Yağışlar çok güzel oldu, ama tütün suyu sevmiyor. Allah daha kötülerinden korusun. Çiftçilerimizin bu sorununu bu sıkıntısını da çözeriz” dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’de Tavas ilçesinde köy muhtarları ile bir araya gelerek tütün üreticilerinin sıkıntılarını dinledi. Tarım sigortası ile ilgili yeni bir çalışma yapılacağını anlatan Yüksel, “Afet ve tütün üreticilerinin zararları ile ilgili bilgileri muhtarlarımızdan aldım. Afetle ilgili raporda hazırlandı. Raporun Ankara’da takipçisi olacağız. Çiftçilerimizin uğradığı zararın büyük ölçüde telafi edici desteklerin bakanlık tarafından verilmesini sağlayacağız” dedi.