Denizli Belediyesi Engelliler Meclisi, faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek Çanakkale’de oluşturulan “ruhu” yeniden yakalamak ve milli bilinç oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla Çanakkale’yi ziyaret etti.

İnsanlık tarihinde öyle anlar ve olaylar vardır ki toplumların toplum olması ve insanların o toplum için nereye kadar fedakârlık yaptığı noktasında ibret vesikası olarak tarihe geçer. Bu sebeple de Denizli Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Meclisi üyeleri ve çeşitli derneklerdeki farklı engelli gruplarından katılan 45 kişi, Çanakkale’yi ziyaret etti.

Engelliler Meclisi üyeleri, Çanakkale`de öleceğini bilerek cepheye giden ve seve seve canını veren, toprağı vatan yapan bir nesli saygıyla anarak minnetlerini sundular.

Ziyarete katılarak vatan topraklarını canları pahasına koruyan şehitlerimizi anan 45 kişi, rehber eşliğinde Namazgâh Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Kesikdere Şehitliği,  Çanakkale Abidesi, Yahya Çavuş, 57.Alay ve Conk Bayırı’nı gezdiler.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Veysel Bozcayoca, Denizli’de yaşayan engellilerle tarihimizi anlamak, o ruhu yaşatmak, vatan için ter dökmüş, kan dökmüş atalarımızı anmak muhtelif engellere rağmen vatanın birliği ve bekası tehlikeye düşmeden milli şuuru yaşatmak adına Çanakkale Şehitliğine ziyaret ettiklerini söyledi. Çanakkale Zaferi’nin ne zorluklarla kazanıldığını anlatan Bozcayoca, “Şanlı Türk tarihi bu tip olaylarla doludur ve birliğimizin bu kadar güçlü olmasında bu olayların etkisi mevcuttur. Her bireyin etnik kökeni inancı sağlığı ne olursa olsun yaşadığı toplum için yapacağı çok şey vardır ki Türk toplumunu oluşturan bireyler şartlar ne olursa olsun her zaman üzerine düşen görevi yerine getirmekte itina etmemiştir. Günümüz toplumsal yaşantısında çeşitli insani meşgalelerle dalmış olmamıza rağmen bizi var eden ve bir eden bu tip olayları ve kahramanlarını ve o kahramanların ruhunu her an kalbimizde yaşatmakla borçluyuz. Şüphesiz şanlı Türk tarihinin en önemli ve tarihin akışını değiştirmiş dönemi Çanakkale Zaferidir” dedi.