Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mart ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.3 oranında arttığını belirterek, 13 milyar 13 milyon dolarlık ihracat yapıldığını açıkladı. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamayla Mart ayı ihracatını değerlendirdi. Birçok olumsuz koşula rağmen büyüme ve ihracatın arttığını ifade eden Zeybekci, bu büyümenin devam edeceğini söyledi. İhracatın Ocak ve Şubat aylarında da arttığına dikkat çeken Zeybekci, şöyle konuştu: "İhracatımız Ocak-Şubat döneminde yüzde 7,2 oranında artarak 25,6 milyar dolara ulaşmış, ithalatımız yüzde 1,7 oranında azalmış, böylelikle dış ticaret açığımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 azalmıştır. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 68,2’ye yükselmiştir. Yakaladığımız bu başarı artan finansal istikrarsızlığa; küresel, bölgesel ve siyasal belirsizliklere ve en büyük ticari ortağımız olan AB'deki daralmaya rağmen yakalanmıştır. Bu performansta, son 12 yılda ekonomimizin dayanıklılığını artırıcı yapısal reform ve politikaların payı büyüktür. Bugün TİM’in açıkladığı ihracat kayıt rakamlarının da gösterdiği üzere İhracata Dayalı Büyüme Stratejisi ile ülkemiz ekonomisi emin adımlarla hedeflerine doğru ilerlemektedir." 
Mart ayı ihracatını açıklayan Zeybekci, şunları söyledi:
"TİM’in açıkladığı 2014 Mart ihracat kayıt rakamlarına göre ihracatımız 2013 yılının aynı ayına göre yüzde 4,3 oranında artarak 13 milyar 13 milyon dolar oldu. Ocak-Şubat TÜİK rakamları ile birlikte değerlendirildiğinde Ocak-Mart döneminde ihracatımız geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6,2’lik artışla toplam 38 milyar 607 milyon dolara ulaştı. Mart ayında; sanayi ürünleri ihracatımız yüzde 3,6 oranında artarak 10 milyar 758 milyon dolar, tarım ürünleri ihracatımız yüzde 9,9 oranında artarak 1 milyar 892 milyon dolar ve madencilik ürünleri ihracatımız yüzde 1,5 oranında azalarak 364 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. İhracatımızın lokomotif sektörlerinden olan otomotiv sektörünün ihracatı Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 oranında artışla 2 milyar 128 milyon dolar ulaştı. Benzer şekilde; Mart ayında hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 oranında artarak 1 milyar 604 milyon dolara, kimyevi madde ve mamulleri sektörümüzün ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 oranında artış gösterip 1 milyar 468 milyon dolara ulaştı.’’
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, en çok ihracat yapılan 5 ülkeyi de şu şekilde sıraladı: "Mart ayında en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler sıralamasında ilk 5’te 1 milyar 311 milyon dolar ile Almanya, 992 milyon dolarla Irak, 790 milyon dolarla İngiltere, 617 milyon dolarla İtalya ve 585 milyon dolarla Fransa var."
Zeybekci, açıklanan rakamlardan görüldüğü üzere, 2014 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını bildirdi. Zeybekci, bu yıla dair ekonomik tahminlerin başta gelişmiş ekonomiler olmak üzere 2013’e göre olumlu olması, özellikle en önemli ticaret partneri olan Avrupa Birliğinde beklenen iyileşme, kurdaki gelişmelerin ihracattaki artışı destekleyeceği ve ihracatçılar için yeni fırsatlar ortaya çıkaracağını ifade etti.