Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) destek verdiği Adnan Menderes Üniversitesi’nin "Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi" projesi ile Aydın ve Güney Ege Bölgesi için yenilikçi fikirler geliştirilerek toplumun yararına sunulacak. 
Güney Ege Bölgesi’ne ait Ar-Ge, teknoloji, tasarım, yenilik, girişimcilik alanlarında sektörel ve kurumsal tüm bilgi ve verilerin toplanarak değerlendirileceği merkezde yapılacak analizlerle bölgenin ihtiyaçlarına yönelik politika, strateji ve projeler üretilmesi için çalışılacak.
GEKA’nın 2014 yılı Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje ile akademisyenler, ‘Yeni bir fikrim var’ diyenler, girişimciler, STKlar ve işletmeler tek bir çatı altında bir araya gelerek Güney Ege’nin yenilikçi ve girişimciliğe yönelik fikirleri yenilik merkezinde hayata geçecek.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun sözleşmesini imzaladığı projenin hayata geçmesi için öncelikle, ADÜ merkez yerleşkesinde 750 metrekare alandan oluşan merkez binası inşa edilecek.
Kısa adı AİSYEM (Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi) olan yenilik merkezinin Güney Ege Bölgesi’nde referans bir merkez olmak üzere planladığını söyleyen ADÜ Rektörü Birincioğlu, "Herkese ve her bilgiye açık olacak Merkez, Bölge’deki Ar-Ge, teknoloji, tasarım, yeni fikirler, bilimsel araştırma sonuçları ile beslenecek. Bölge’de öne çıkan sektörler ve belirlenen öncelikler doğrultusunda, ilgili tüm bilim çevreleri ve kurum, kuruluşlarla birlikte yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi için çalışılacak ve elde edilen ürünlerin ticarileştirilmesine kadar geçen sürece katkı sunulacak" dedi. 
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise GEKA’nın 2014 yılı Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı kapsamında destek alan projenin Bölge’de sektör, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları-STK’lar ve halk arasında kalıcı, katılımcı ve gelişen bir işbirliği zemini yaratacağını söyledi. Alata, "GEKA olarak yenilik alanında bölgede yenilik, tasarım ve teknoloji odaklı uygulama kapasitesinin artırılması ve yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla '2014 yılı Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı yürütülüyor. Bu kapsamda değerlendirmeyi geçen 33 projeye toplam 18 milyon TL destek sağlandı" diye konuştu.