Durubey Kerekli'nin Türkiye Yapı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği Denizli Şubesi Başkanlığına seçildiği dernek yönetiminde, Huriye Onay, Süleyman Cızıl, Mutlu Başaran ve Mustafa Bıyıklı yer aldı.

Derneklerinin kuruluş amacının, inşaatlarla ilgili tüm çalışmaları yürüten Yapı Tekniker ve Teknisyenlerinin seslerini daha net duyurmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Kerekli, “Denizli'de endüstri meslek lisesi ve yüksekokul mezunu, inşaat, harita ve makine bölümünlerinden mezun olan herkesi dernek çatısı altında toplamak istiyoruz. İnşaatın bel kemiği teknik elemanlara devletin sahip çıkıp yetki vermesi için hakkımızı birlik ve beraberlik içinde gür bir sesle aramak istiyoruz. Belli bir metrekareye kadar olan inşaat ruhsatlarında imza yetkisi istiyoruz." dedi.






İnşaatın, projenin etüd aşamasından, projenin çizimi, yapı denetimden ve belediyeden onaylatılması, inşaat imalatını bitinceye kadar tekniker ve teknisyenlerin takip ettiğini belirten Kerekli, "Tüm bu işleri takip eden arkadaşlarımıza imza yetkisi verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Belediyenin, Bayındırlığın, DESKİ’nin, Yapı Denetimlerin, Mimar ve Mühendislerin içerdeki ve dışarıdaki bütün işlerini tekniker ve teknisyen arkadaşlarımız yürütüyor. Bu alanlarda cismimiz var ama ismimiz yok. Biz de imza yetkisine sahip olmak istiyoruz. Taşın altına elimizi koymak istiyoruz.” dedi.