Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yerli ve yabancı turist sayısını artırabilecek kadar güçlü olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan, “İlimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından turizm gelirleri çok önemli bir yere sahiptir. Turizm sektöründe meydana gelen hareketlilikle birlikte istihdam, ulaştırma, sağlık, kişisel bakım, eğlence, yiyecek ve içecek gibi geniş bir alan da etkilenmektedir. Dolayısıyla turizm ile ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlanmaktadır.” dedi.
Başkan Erdoğan, Denizli’nin antik kentleri ve doğa güzellikleriyle turizm gelirlerini artırabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “İlimiz Pamukkale, şifalı termal suları ve antik kentleriyle kültür turizminden inanç turizmine, sağlık turizminden yayla turizmine, mağara turizminden kış turizmine kadar pek çok potansiyele sahiptir. Bu sebeple yerli ve yabancı turist sayımızı artırmamamız için hiçbir sebep yoktur. Unutmayalım ki yabancı turist sayısını artırmakla ihracat ayağımıza gelmiş olacak. Ülkemize giriş yapan yabancı turist, doğal olarak gerçekleşen ihracat anlamına gelecektir. Bu konuda elimizden geleni birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yapmaya hazırız.” dedi.

TURSAB Başkanı Köseoğlu ise Başkan Erdoğan’a “hayırlı olsun” dileklerini ileterek, Denizli turizmi ile ilgili gerekli bilgileri vererek beraber çeşitli projelere imza atabileceklerini ifade etti.

Ziyaret sonunda TURSAB Başkanı Köseoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan’a Denizli’nin turizmini anlatan bir kitap hediye etti.