Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TKDK tarafından Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya ayrıca Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda üretici katıldı. TKDK tarafından kabul edilen 197 projeye verilen 58 milyon TL’lik hibe destek çekleri Bakan Mehdi Eker ve Nihat Zeybekci tarafından verildi.
Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin her yönden zengin bir bölge olduğunu belirterek, ‘’Denizli’nin hemen her köşesinde zenginliklerimiz var. Bir ilçemizde alabalık, bir ilçemizde kekik ada çayı yetişiyor. Başka bir ilçemizde termal imkanlarımızı kullanarak enerji maliyetimizin düştüğü seracılık merkezi gelebilecek özellikleri taşıyor. 2012-2013 yıllarında doğu ve güney doğuyu gezme imkanı buldum. Oradaki ovaları gördüğümde Ege’deki ovaların evimizin bahçesi haline geldiğini gördüm. Ülkemizde tarım alanı olarak kullanacağımız o kadar alan var ki, Orta Asya’ya kadar kültür coğrafyası dediğimiz bizim sahip olduğumuz hiçbir zenginliğe sahip değil. Çevremize baktığımızda avantajlarımızın olduğunu görüyoruz. 18 milyar dolara ulaşan ihracatımızı iki üç misline çıkarabileceğimiz bir potansiyele sahibiz. Yüzde 65’e varan hibe destekleriyle bu hedefe ulaşmamız içten bile değil. Toprak bizim, ürün bize ait. Hele hele teknolojisi de bize ait olursa doğrudan bu ülkenin ekonomisine yapılabilecek en güzel katkı’’dedi.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise, tarımın ülke için stratejik bir sektör olduğunu kaydederek, ‘’Yaptığınız her tarımsal faaliyet bir hesaba kitaba, verimliliğe dayanmak zorunda. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türkiye’nin ilk tarım kanununu 2006 yılında biz çıkardık. Daha önce bir kanunumuz bile yoktu. Tarımsal destekleri hiçbir şekilde verimliliği artıracak şekilde kullanmayacaksınız demişlerdi IMF’den. Türkiye’nin tarım sektörünü daha rekabetçi verimli kılmak için gerekli bir çok düzenleme yaptık. 6 bin tane kırsal kalkınma projesinde 6 bin tesis tamamlayalım istedik. 5 bin 500’ü faal ve çalışıyor. 40 binin üzerinde insan çalışıyor. Sermayenin yarısına ortağız, kara ortak değiliz. Bu proje devam ediyor şu anda. Bu yılın sonunda 6 bin 500 olacak. Hedeflerimizin üzerine çıkıyoruz’’ dedi.
Üreticiye her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydeden Eker, ‘’Refah düzeyleri artsın,gelirleri artsın.Onun için destek veriyoruz. Ürün çeşitliliğine sahip çıkmak için bu tür tesislere destek veriyoruz. Kırsal kalkınmayı biz iktisadi bir sektör olarak değerlendirdiğimiz tarımın gücünü artırmak, rekabetçi hale getirmek, katma değerini yükseltmek için yapıyoruz. Aynı zamanda kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için de bir destek var. Biz kırsal kalkınmayı bütün tarım sektörümüze bakışımızın önemli alanlarından birisi olarak tasavvur ediyoruz. Türkiye tarihinin en büyük toplulaştırmasını yaptık. 4.5 milyon hektar tarım arazisini toplulaştırdık. 2023’te tüm arazilerin tamamı toplulaştırılması tamamlanmış olacak. Bütün bunlar siyasi istikrarla oldu. Türkiye ne zaman istikrarı yakaladıysa her alanda hamle yaptı. Kabuğu değişti, büyüdü. Biz milletimizden aldığımız güçle 2002’den sonra diğer bütün alanlarda olduğu gibi tarımda da hamleyi gerçekleştirdik. Yaşı 40’ın altında olan müteşebbislere, kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Buyurun getirin projenizi yüz liranın 65 lirasını 70 lirasını hibe olarak verelim. Bunlar çok önemli projeler’’diye konuştu.