Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. Bakan İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda harekete geçen bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı yeni yılda 100 yüksek lisans, 50 doktora ve bitirme tezi ya da bitirme projesi hazırlayan 500 lisans öğrencisine burs verecek.
 
Belirtilen konu başlıkları altında yüksek lisans tezi ve doktora çalışması hazırlayan öğrenciler vakfın web sitesi üzerinden (www.tucev.org) 23 Ekim 2015 tarihine kadar başvuru yapabilecek. 1 Kasım 2015 tarihi itibariyle burslar ödenmeye başlanacak.
Burs alan öğrenciler üniversite tarafından yapılan tez ve doktora kabulünden sonra, çalışmalarını yazılı doküman ve CD formatında birer kopya halinde Türkiye Çevre Koruma Vakfına gönderecek. Çevre ve Şehir Kütüphanesinde yer alacak tezler ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacak ve bilim adına çalışan öğrencilere destek olacak.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; " Öğrencilerimizin başarısı Türkiye’nin vizyonu için çok önemli. Bu kapsamda bakanlık olarak 500 lisans öğrencisine burs projesini sonuçlandırdık ve birbirinden değerli tez ve bitirme projesinin ortaya çıkmasını sağladık. Değerli öğrencilerimizin hazırlamış olduğu tez ve bitime projeleri Çevre ve Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı. Bu dönemde de 100 yüksek lisans öğrencisine ayda 650 TL,50 doktora öğrencisine ayda 950 TL ve bitirme tezi hazırlayan 500 lisans öğrencisine ayda 300 TL burs vereceğiz. Ayrıca 65 Yüksek Lisans ve 10 doktora öğrencisine de burs vermeye devam ediyoruz” dedi.