Dünyanın en kaliteli tütününün yetiştirildiği Ege Bölgesi'nin Denizli, Muğla Manisa illerinde tütün alımına başlandı. Üreticinin bahar aylarında başlayan yaz aylarında devam eden yoğun uğraşları sonucu paketlenen tütünde bu yıl baş fiyat 14 Türk Lirası olarak belirlendi. Baş fiyatın 14 Türk Lirası olarak belirlenmesi üreticiye buruk bir sevinç yaşattı. Bazı bölgelerde yetiştirilen tütünler yapılan kalite kontrolünün ardından fiyatı belirleniyor. Kilogramı en fazla 14 Türk Lirası olan ürünün bedeli düşük fiyatlar da olabiliyor. Kalite kontrolünün yapılmasından sonra araçlara yüklenerek teslim edilen tütünün parasının verileceği gün beklenmeye başlıyor. 

Baş fiyatın 14 Türk Lirası olarak belirlenmesini değerlendiren çiftçi, bu fiyatın yeterli olmadığını belirtti.
2000'li yıllarda gübrenin torbasının şimdiki parayla 5 TL olduğunu fakat 2016 yılında torba fiyatının 100 TL'ye ulaştığını belirten çiftçi, "2000'li yıllarda tütünün baş fiyatı 7 TL, bir karton sigara 28 TL idi. 2016 yılında ise tütünün baş fiyatı 14 TL, bir karton sigaranın fiyatı ise 80 TL'ye ulaştı. Yine mazotun fiyatı 2000'li yıllarda 1,5 TL iken şimdi 5 TL'ye ulaştı." dedi. Bu durumda çiftçilik yapmanın çok zor olduğunu belirten tütün üreticisi, çiftçiliğin zor şartlarda yapıldığını dile getirdi. 



Tütünleri teslim edebildikleri için buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirten tütün üreticisi gelecek yıl için yeni maratona hazırlanıyor.