Dünya yumurta üretiminde 10’uncu ve ihracatında ise 2’inci sırada yer alan Türkiye, dünya liderliğine göz dikti. 
Türkiye, 2013 yılında 17 milyar 400 milyon yumurta üretimiyle dünya sıralamasında 10. sırada yer alırken, 406 milyon 711 bin dolarlık yumurta ihracatıyla Hollanda’dan sonra zirvenin ortağı oldu. Türkiye, önümüzdeki süreçte yumurta ihracatında dünya liderliğini hedefliyor.
Yumurta üretiminde Türkiye birincisi olan Afyonkarahisar ise, 104 milyon dolarlık yumurta ihracatıyla Ege Bölgesi’nden yapılan yumurta ihracatının yüzde 57’sine tek başına imza attı ve yumurta ihracatının başkenti ünvanını pekiştirdi.
Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye’de kanatlı sektöründe son 10 yılda büyük yatırımlar yapıldığını, uluslar arası standartlara sahip tesislerde üretilen kaliteli ve hijyenik kanatlı eti ve yumurta eti sayesinde kanatlı sektörünün 2013 yılında 610 milyon 452 bin dolar kanatlı eti, 406 milyon 711 bin dolar yumurta ihracatına imza attığını ve tarihinde ilk kez 1 milyar doları aştığını, Türkiye’nin yumurta üretiminde dünyada 10. Sırada yer aldığını, yumurta ihracatında ise Hollanda’dan sonra 2. sırada olduğunu söyledi. Kanatlı sektöründen çok umutlu olduklarını anlatan Kızıltan, “Türkiye 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koydu. Bu ihracatın 2.4 milyar dolarlık diliminin kanatlı sektöründen elde edilmesi için çalışmalarımızı planlıyoruz. Kanatlı Tanıtımı Grubu bu hedeflere ulaşmamız için yoğun bir tanıtım çalışması yürütecek” dedi.
KTG 2014 YILINDA 26 FUARA KATILACAK
Kanatlı Tanıtım Grubu’nun yürüttüğü tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Kanatlı Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir ise, “KTG olarak 2014 yılında 26 fuara katılarak Türk kanatlı sektörünün tanıtımını yapacağız. Bu sayede Türkiye’nin kanatlı ihracatının yeni pazarlar kazanacağını ve 2023 hedeflerine kolaylıkla ulaşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.