İSTANBUL (CİHAN)- Turkcell Grup ve Yıldız Holding, telekom sektöründe faaliyet gösteren Global İletişim Hizmetleri AŞ hisselerinin tamamının, Turkcell Grup’a devri için anlaşmaya vardı. Hisse devri, ilgili kurumların onaylarının alınmasını takiben gerçekleştirilecek. Anlaşmaya göre şirket değeri 17,5 milyon TL olarak belirlendi. Resmi onayların alınmasının ardından hisse devirleri gerçekleştirilecek. Ödenecek satın alma bedeli, hisse devir tarihi itibarıyla şirketin bilançosunda yer alan nakit ve alacakların, kredi ve borçların hesaplanmasıyla belirlenecek.
    Turkcell Grup, kurumsal müşterilerine bütünleşik telekom çözümleri sunma stratejisi doğrultusunda Global İletişim’e ait hisseleri devralarak, şirketin kurumsal müşteri portföyünü ve dünya standartlarında 3 veri merkezini (datacenter) bünyesine katıyor. Global İletişim’e ait hisselerin devralınmasıyla birlikte, Turkcell Grup bünyesindeki veri merkezlerinin büyüklüğü 6 bin metrekareden, 8 bin metrekareye çıkacak. 5,8 Petabyte büyüklüğünde veri depolanabilecek.
    Turkcell Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Global İletişim’e ait hisselerinin devralınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önemli gruplarından Yıldız Holding ve telekom sektöründeki önemli oyunculardan biri olan Global İletişim ile görüşmelerde kısa sürede olumlu sonuca ulaşmaktan ötürü memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kocabaş, şunları ifade etti:
    “Turkcell, bulut bilişim ve veri merkezi iş alanlarında öncü bir şirket ve çok iyi bir oyuncu. Donanım, yazılım ve servis anlamında şirketlerin tüm IT ihtiyaçlarını, ihtiyaç duydukları zamanda kullanabilecekleri servislere dönüştürüyoruz. Kurumsal segmentteki varlığımızı daha da güçlendirmek amacıyla daha önce Sabancı Telekom’un altyapısını devralmıştık, bugün de Global İletişim’in hisselerini devralarak bulut bilişim, veri merkezi, ileri güvenlik çözümleri gibi bütünleşik telekom hizmetlerimizi daha da zenginleştiriyoruz. Global İletişim’in müşteri portföyü ile birlikte tüm kurumsal müşterilerimize Turkcell Superonline markası altında daha da güçlenmiş bir altyapıyla hizmet vereceğiz. Böylece müşterilerimize en yeni iletişim teknolojilerini sunarak; hayatlarını kolaylaştırmaya, yaşamlarına ve iş yapış şekillerine değer katmaya devam edeceğiz.”
    Türkiye’nin bilgi toplumu olma yönünde hızla ilerlediğini ve bu bilgilerin de sağlıklı veri merkezlerinde yönetilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Selen Kocabaş, “Global İletişim’i satın alarak 3 veri merkezini bünyemize katıyoruz ve bu işbirliğinin, 2012 yılında açmayı planladığımız Gebze’deki 2 bin metrekarelik data center yatırımımıza güç katacağına inanıyoruz. Bu yatırımlarımızla bulut bilişim vizyonumuza katkı sağlamak ve Türkiye’de şirketlerin iş yapışlarını kolaylaştırarak, bulutu yağmura dönüştürmek istiyoruz. Bulut Teknolojisinin getirdiği maliyet avantajı, esneklik ve hız gibi faydaların ötesinde müşterilerimize Turkcell’in uzman IT kadrosu ile çalışma imkanı sunuyoruz." dedi.
CİHAN