Türkiye'nin turizm açısından içinde bulunduğu darboğazdan kurtulması için ülke çapında çeşitli dernek ve kuruluşlar değişik kampanyalar düzenliyor. Denizli'de de yabancı turistlerin sayısında hatırı sayılır bir azalma olacağını tahmin eden turizmciler, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) bir kampanya başlattı. 

Türkiye genelinde turist sayısında yüzde 1 düşüş meydana geldiğini, bunun bölgelere göre değiştiğini belirtti. Bu oranın Rus turistlerin en çok ziyaret ettiği Antalya bölgesinde yüzde 5'lerde, Pamukkale bölgesinde de yüzde 8 olduğunu belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "Rusya uçağının düşürülmesinden sonra ülkemiz turizm alanında büyük bir darbe aldı. Avrupa'dan gelecek olan turistler için de bir öngörü de bulunamıyoruz. Onun için yerli turistleri bölgemize çekmek için kampanyamıza katılan 10 tesisimizle birlikte www.termaliyigelir.com adında bir internet sitesi oluşturduk. Burada yerli misafirlerimize gecesi ortalama 99 Türk Lirası karşılığında hizmet veriyoruz. Denizli'nin termal otellerinden yararlanmak isteyen misafirlerimizi bekliyoruz." dedi. 
Pamukkale ve Ören yerlerinin fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Şen, "TURSAB'da olan işletme hakkının bir önce Denizli Büyükşehir Belediyesi veya Pamukkale Belediyesine verilmesini istiyoruz. Dünyada en güzel yerlerden biri olan Pamukkale'nin yerli turistler için cazip hale getirilmesi için çalışıyoruz. Ören yerlerinin ihalesi toplu olarak yapılıyor. Mesela Denizli Büyükşehir Belediyesi ihaleye girmeye kalksa Topkapı Sarayı'nı, Ayasofya'yı da almak zorunda bu imkansız bir şey, ihalelerin bölge bölge yapılması gerekiyor." dedi. 

Güney Ege Kalkın Ajansı (GEKA)'na da bir gönderme yapan DENTUROD Başkanı Şen, "GEKA'nın yaptığı projelerde turizmcilere danışılmıyor. Dolayısıyla da başarılı olunmuyor." dedi. 
Turizmin zarar görmesiyle bu alandan beslenen 54 sektörün de darbe alacağını belirten Şen, yerli turistlere yaptığımız bu kampanyamıza herkesin katılmasını istiyoruz.