Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Turizm sektörüyle ilgili sıkıntıların ve çözüm yollarının görüşüldüğü ziyarette Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak Denizli’nin turizm gelirini artırmak için her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Başkan Erdoğan, turizm sektörünün mal ve hizmet ihracatını birlikte sağladığına vurgu yaparak, “Turizm; gelişme, kalkınma ve istihdam için çok önemlidir. Turist demek ekonomik hareketlilik demektedir. Daha fazla turistin ilimize gelmesiyle birlikte ulaşımdan sağlığa, kişisel bakımdan eğlenceye, yiyecekten içeceğe kadar birçok alanda ekonomik canlılık olacaktır. Bu sebeple Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısını daha fazla artırabilme yönünde sektör temsilcileriyle birlikte ortak çalışmalar yapabiliriz.” dedi.

Turizmin Denizli Tüccar ve Sanayici İşadamları Platformu’nda da ele alınması gerektiğini dile getiren Erdoğan, şehrin yönetenleri ve platform olarak turizm konusunda daha fazla fikir alışverişi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

DENTUROD Başkanı Şen, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olması dolayısıyla Uğur Erdoğan’ı tebrik ederek, “hayırlı olsun” dileklerini iletti.  Erdoğan’ın yeni görevine çok hızlı başladığını ve Denizli’nin turizm başta olmak üzere birçok konusuna hakim olduğunu gördüklerini belirten Şen, şöyle konuştu: “Bizler, Denizli’nin turizmi konusunda desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Turizm canlanırsa bundan ilimizdeki diğer sektörler de olumlu etkilenecektir. Biz dernek olarak Denizli Ticaret Odası ile birlikte turizmin daha fazla ve etkin bir şekilde tanıtılması için ortak projelerde buluşmaya hazırız.”