Denizli'nin Tavas ilçesinde yetiştirilen su kabakları, geçim kaynağı olmaya başladı.

Denizli’nin Tavas ilçesinde yetiştirilen su kabakları, geçim kaynağı olmaya başladı. Kızılcabölük beldesinde bu yıl 80 ton civarında su kabağı üreten Ahmet Yanbaş, hem ana mesleği olan avizeciliği doğal ortamda yapmak hem de yöreye bir gelir kapısı açmak için üretime başladığını söyledi.

Yanbaş, “Günümüzde lamba, avize, süs eşyası ve heykel yapımında kullanılan su kabağı, eskiden süs amaçlı olarak kullanıldığı gibi içi boşaltılarak su kabı olarak kullanılırdı ki bu son kullanımından dolayı bitki, su kabağı şeklinde adlandırılmıştır. Bunun yanısıra baş tarafından dip tarafına doğru ortadan ikiye kesilip sap ve kapak ilave edilerek saz yapımında da kullanıldığını biliyoruz.” dedi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da su kabağının gıda, ilaç, mutfak eşyası ve müzik aleti yapımı gibi geniş bir alanda kullanıldığını vurgulayarak, “Hemşehrimiz Ahmet Bey, ürettiği su kabaklarını ham, yarı mamul ve işlenmiş olarak sunuyor. Ayrıca su kabağı çekirdeği ihtiyacını da karşılıyor.” diye konuştu.