Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, bölgedeki siyasi olayların döviz kurlarını artırdığını söyledi. 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası 2014 yılı Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı. Özer, son dönemde gelişmekte olan ülkelerde küresel ekonomiyi etkileyecek bir gelişme yaşanmadığını fakat Ukrayna, Suriye ve Irak krizlerinin beklentileri altüst edebilecek siyasi gerilimler barındırdığını, petrol ve doğalgaz arz güvenliğinin riske girmesinin dünya ekonomisinin önünde görülen en önemli olumsuzluk olduğunu söyledi.
Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değinen Özer, şöyle konuştu: "2014 yılının ilk dört ayında ülke ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında artarak 53 milyar 680 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. İthalatımız aynı dönemde yüzde 4,2 oranında azalarak 78 milyar 146 milyon dolara inmiştir. İlk çeyrekteki ihracatımızın hızla artması, ithalatımızdaki artışın ise durarak azalmış olması, önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkmıştır. Fakat hâla cari işlemler açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’ya oranı yüzde 6’nın üstündedir" Bölgedeki siyasi olayların döviz kurlarını ve petrol fiyatlarını artırdığını da anlatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz enflasyonu bu iki değişkene çok duyarlıdır. Bu nedenle haziran ayında enflasyonun çift haneli rakamlarda çıkması ihtimali mevcuttur. İç ve dış siyasi olayların ülkemizin istikrar politikalarına riske sokmamasını umuyor ve bekliyoruz."
Özer, Denizli ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Denizli’nin ihracat artışının sürdüğünü belirterek şunları kaydetti:
"2014 Mayıs ayı itibariyle beş aylık dönemde dünyada 140 ülkeye, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,60 oranında artışla 1 milyar 368 milyon 565 bin dolar ihracat yapılmıştır. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2014 Mayıs ayı verilerine göre, il ihracatının yüzde 45.42’sine tekabül eden ihracatın yapıldığı ilk beş ülke; sırasıyla İngiltere (yüzde 12.44), Almanya (yüzde 12.10), ABD (yüzde 9), İtalya (yüzde 6.55) ve Fransa (yüzde 5.33) şeklinde sıralanmaktadır. İhraç edilen mallarda 2014 Mayıs ayı verilerine göre ihracatın yüzde 83.85’ine tekabül eden ilk beş mal grubu; yüzde 36.87 ile hazır giyim-konfeksiyon, yüzde 14.14 ile elektrik-elektronik-makine-bilişim, yüzde 12.56 ile çelik, yüzde 12.45 ile demir ve demir dışı metaller, yüzde 7.83 ile tekstil ve hammaddeleri olmuştur."
Denizli’nin ithalat rakamlarıyla ilgili de açıklama yapan Özer, şu bilgiyi verdi: "2014 yılı Nisan ayı sonu itibariyle ithalat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.50 oranında azalarak 811 milyon 315 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. İthalat incelendiğinde, Denizli'nin ithalatının büyük bir bölümü hammadde, yardımcı madde gibi yatırıma ilişkin maddelerden oluşmaktadır. İthal edilen malların başında bakır ve bakır türevleri (yüzde 53.47), pamuk (yüzde 13.12) ve demir çelik ürünleri (yüzde 8.79) gelmektedir. En fazla ithalat yapılan ülkeler yüzde 9,43 ile Özbekistan, yüzde 9,27 ile İspanya ve yüzde 7,96 ile Çin gelmektedir."