İhracat anlamında da firmalar, Denizli Alabalığını işleyerek dünyaya ihraç ediyor. Su ürünleri ihracatında yıllardır rekor üzerine rekor kıran Denizli bu yılın 7 aylık döneminde sert bir düşüş yaşayarak bu dönemi 13 milyon dolarlık büyük bir kayıpla tamamladı. 

Denizli, su ürünleri yetiştiriciliğinde alabalıkla ülkede ön sıralarda yer alıyor. Sadece Çameli'de irili ufaklı yaklaşık 100 tane alabalık üretim çiftliği bulunuyor. Denizli'nin dört bir köşesinde de alabalık çiftlikleri üretimde. Bunlardan en büyüğü 300 ton, en küçüğü ise 3 bin ton kapasiteli. Bu tesislerde yıllık 3 bin ton civarında alabalık üretiliyor. Bunların büyük kısmı da iç pazarın ihtiyacını karşılıyor. Dahası dev firmalar balıkları işleyerek dünyanın dört bir köşesine ihraç ediyor. Bu durumda denizi olmayan Denizli'nin başarısını ortaya koyuyor. 

2015'TE BÜYÜK KAYIP
Denizli'de sbalık işleme tesisi kuran firmalar sadece alabalık değil  çipura ve levrek olmak üzere birçok çeşit balığı dondurulmuş ve işlenmiş olarak  ihraç ediyor. Su ürünleri ihracatında yıllardır rekor üzerine rekor kıran Denizli bu yılın 7 aylık döneminde sert bir düşüş yaşayarak bu dönemi 13 milyon dolarlık büyük bir kayıpla tamamladı. 2014 yılının 7 aylık döneminde 57 milyon dolar ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde ihracat rakamı 44 milyon dolar oldu. İhracattaki düşüş ise yüzde22 olarak kayıtlara geçti.