AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli çiftçisine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerinin başladığını duyurdu.

Milletvekili Şahin Tin, “Denizli'nin tarım alanında çok önemli yatırımlar yaptığını ve yeni hizmetler üreten bir kenttir. Denizli ilimizde ve ilçelerimizde toprak yapısı itibariyle tarım önemli bir zenginlik kaynağımızdır.

Tarım’da yetiştirme süreci oldukça zor ve meşakkatlidir. Onun için tarımsal üretim sürecine katkı vermek adına her türlü desteği ve kolaylığı AK Parti iktidarı olarak sağlamanın gayretiyle hareket ediyoruz. Tarım sektörü ve tarıma dayalı sektörleri ayakta tutan çiftçilerimizi güç vermek için hükümetimizin aktardığı destekleme ödemeleri konusunda son derece hassas bir çalışma yürütüyoruz.

Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu, önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve değerli Milletvekili kardeşim Cahit Özkan ile birlikte Denizli’nin tüm haklarını korumak ve kazanımlarını sağlamak adına gayretimizi ortaya koyuyoruz. Sadece tarım sektöründe değil, tüm sektörlerde aynı kararlılığımızı ortaya koyuyoruz” dedi. 

Mazot, Gübre ve Toprak Analiz Destekleme Ödemeleri Başladı.

Tin; “Bugün Denizli'nin çiftçilerine aktarılması gereken mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmasını sağlıyoruz. Buna göre; Denizlimizdeki çiftlerimize toplam 27 Milyon 93 Bin 271 TL destekleme ödemesi banka hesaplarına aktarılmaya başlandı.

Denizli ilimizde 47 Bin 313 çiftçimize 221.110 ha alan için 11 Milyon 922 Bin 443 TL mazot desteği, 47 Bin 256 çiftçimize 14 Milyon 820 Bin 376 TL gübre desteği, 3 Bin 360 işletmeye de 350 Bin 452 TL toprak analiz desteği ödemesi yapılıyor. Çiftçilerimize aktarılmakta olan ödemeler Ziraat Bankası üzerinden yapılmaktadır. Yoğunluğu azaltmak adına Ziraat Bankasınca belirlenen ödeme takvimi TC Kimlik numaralarının son hanelerine göre belirlenmiştir. Buna göre çiftçilerimizin hesaplarına aktarılan destekleme ödeme planı şu şekildedir. TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 - 2 olan çiftçilerimize 27 Şubat tarihinde hesaplara aktarıldı. TC Kimlik Numarasının son hanesi 4 - 6 olan çiftçilerimize 4 Mart tarihinde hesaplara aktarılacak. TC Kimlik Numarasının son hanesi 8 olan çiftçilerimize 8 Mart tarihinde hesaplara aktarılacak.

Banka hesaplarına destekleme ödemesi yapılan çiftçilerimiz Ziraat Bankası ATM’lerinden istedikleri zaman diliminde paralarını çekebileceklerdir. Bu vesileyle Tarım sektöründe emek veren tüm çiftçilerimize kolaylık ve başarı diliyorum” dedi.