Denizli’de proje tabanlı faaliyet gösteren TKDK, GEKA, KOSGEB ve SYDV kurumları, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in de katıldığı toplantıda yapılan son çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İlçe Kaymakamları ile kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Müdürü Fatih Işık, KOSGEB Müdürü Selim Erkoç, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata bu yıl yaptıkları çalışmalar ve kurumlarının verdiği destekler hakkında bilgiler verdi.
Brifingin ardından konuşan Vali Abdülkadir Demir TKDK’nın Denizli’de önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıldı. Bildiğiniz gibi, burada özellikle ülke olarak ödediğimiz paraların Avrupa Birliği’ne üyelik süresince ödediğimiz katkı paylarından ülke olarak yeterince faydalanamadık. Şu anda ülkemizde uygulanan projelerle AB Hibe Fonlarından proje ve yatırım karşılığında tekrar geri alınması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Aslında bu paralar bizim paralarımız. Çabamız Denizli'nin bu havuzdan en fazla pay alan il olması için. Dolayısıyla bu projeler vasıtasıyla hiç olmazsa yeni bir heyecan oluşturarak iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı özellikle gayrete getirerek yeni yatırımlar oluşturmak istiyoruz. Var olan yatırımları geliştirmesini, kapasitelerini arttırması ile ilgili çalışmalar yapıyor. Yeni bir kurum olmasına rağmen hakikaten kısa sürede çok iyi organize olundu ve Denizli'nin her noktasına ulaşılarak ve her çağrı döneminde bir öncekini katlayarak devam ediyor. Şu anda 11'inci çağrı döneminin sonuçları belli oldu. Görüldüğü üzere yaklaşık 32 milyon liralık katkı sağlayacak bir uygulama" dedi.
KOSGEB’in Türkiye genelinde çok önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Vali Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Bu yıl göründüğü gibi yaklaşık yıl sonuna kadar yapılan ödemelere de bakıldığında 4 milyon lirayı bulacak bir ödeme görülüyor. Tabi bazen rakamlar 3 bin, 4 bin, 5 bin lira gibi küçük verilebiliyor ama o 3 bin, 4 bin, 5 bin liralar bir yatırımcı için, gerçekten samimi iş görmek isteyen insanlar için çok önemli bir değer oluyor ve orada çok önemli başarılı sonuçlara ulaşılabiliyor. Bunun örneklerini görüyoruz. Bu konuda da özellikle ilçe düzeyinde yapılacaklarla ilgili, ilçe örgütlenmesi olmadığı için bütün gayret kaymakamlarımızın takibine düşüyor.Tabi bu çalışmaların bir güzel tarafı daha var. Bir projeli çalışma ve onun sürdürülebilirliğini takip etme anlamında da sistem kendi içerisinde kontrol mekanizması getiriyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu işten daha iyi faydalanabilir. Buda bizim açımızdan önemli."
GEKA’ya yapılan proje müracaatlarının az olmasını eleştiren Vali Abdülkadir Demir, "Yeni Genel Sekreter göreve başladığı günden bu yana güzel çalışmalar başladı. Ama biz bunun çok daha fazlasını ve yaygınlaşmasını istiyoruz. Buradaki sıkıntımız şu. Ulaşmak ve tanıtım çok önemli. 2 milyon 300 bin lira para ayırdık. Şu ana kadar 800 bin lira harcanmıştı. Yani düşünün ki 2 milyon 300 bin liralık ödenek ayırıyorsunuz, fakat o kadar bile harcanamıyor. Ki bunlar kar amacı gütmeyen kuruluşlar. Yani kamu kurumları için düşünülmüş bir kaynak. Son 15 günlük sürede yapılacak başvurularla ilgili işlemleri arkadaşlarımız organize edebilir. Özellikle ilçelerimiz için nakit ve ödenek anlamında çoğu zaman küçük konular sıkıntı olabiliyor. Bu hususta özellikle doğrudan faaliyet desteğini değerlendirelim. Bir proje verin. Biz projeyi kabul ederiz ama bunun uygulaması gelecek seneye sarkacak. Bununla ilgili arkadaşlarımızın bir değerlendirme yapmasını istiyoruz" diye konuştu.