Denizli Ticaret Odası (DTO), Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (EBİLTEM), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ortaklığında yürütülen "Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi” Proje Ofisi için MUTSO'da protokol ve açılış töreni düzenlendi.

Törene Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC EGE) Yürütme Kurulu Başkanı Necdet Özer, DTO Genel Sekreteri ve Yürütme Kurulu Üyesi Ali Rıza Tekin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hilmi Giresun, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, EBİLTEM Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Proje Müdürü Dr. Serdar Temel, MUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Muğla İl Protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Muğla Proje Ofisi açılış töreninde konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, KOBİ'ler ile iş çevrelerine yönelik araştırma, Ar-Ge çalışmaları ve ticari işbirliklerini teşvik etmeyi amaçlayan Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi’nin Muğla'ya önemli katkı sağlayacağını söyledi. Ege Bölgesi'nde yürütülen ve önemli ölçüde katma değer sağlayan proje ile Muğla'daki işletmelerin proje yetkilisi ile yüz yüze görüşme imkanı yakalayarak sorun ve isteklerine çözüm bulabileceklerini dile getiren Karakuş, projenin etkin duyuru sistemi ile üyelerin proje kapsamında yayınlanan tüm işbirliği, etkinlik ve toplantılardan haberdar olacağını, üyelerinin dış ticaret ve inovasyon konularında daha etkin olabilmeleri için hizmetlerine devam edeceklerini vurguladı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Necdet Özer de merkezin, şirketlerin uluslararası ticaret ve yatırım konularında desteklenmesi, teknolojik ortaklıkların ve bilgi paylaşımının güçlendirilmesini amaçladığını belirtti. Bu amaçla Ege Bölgesi’nde Kuzey Ege Merkezi olarak adlandırılan (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Kütahya İlleri) ile Güney Ege Merkezi olarak adlandırılan (Denizli, Aydın, Afyon, Muğla ve Uşak illeri) 10 ilde faaliyet gösteren KOBİ’lere bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunulduğunu anlatan Başkan Özer, bu kapsamda proje ile son 2 yılda, proje hizmet alanı içinde yer alan firmalara yönelik binden fazla bilgi günleri düzenleyerek Ar-Ge, inovasyon, üniversite sanayi işbirliği ve AB projeleri konularında bilgilendirme yapıldığını dile getirdi.

4 bin firmanın uzmanlar tarafından ziyaret edilerek bilgilendirildiğini belirten Özer, “450 firmaya teknolojik yetenek testi uygulandı. Ege Bilim ve Yenilik Merkezi konsorsiyumu projenin başladığı 1 Ocak 2008'den bu yana Türk firmaları ile AB firmaları arasında 178 iş birliğine imza atarak bölgemize 58 milyon avro katma değer oluşturdu. 320 kişiye iş imkanı sağlandı.” dedi.

Özer, yeni açılan proje ofisi ile Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi hizmetlerini Muğla'daki firmalara da sunabileceklerini, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda açılan Muğla Proje Şube Ofisi aracılığı ile AB pazarları ve AB araştırma projelerinin Muğla’ya daha yakın olacağını sözlerine ekledi.

EBIC-EGE Proje Müdürü Dr. Serdal Temel de proje hakkında sunum yaparak, uluslararası teknoloji transferi ve AB fonlarından yararlanma konusunda yol göstermek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve EBIC EGE Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Necdet Özer, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama Merkezi (EBİLTEM) Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan Muğla Proje Ofisi için protokole imza attı, ardından da ofisin açılışı yapıldı.