Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgelerde yılın her mevsimi yetişen ancak daha çok kış yiyeceği olarak bilinen pırasa bu yıl da üreticinin yüzünü güldürdü. Özellikle kış mevsiminde insan hayatını olumsuz etkileyen ve beslenme alışkanlığına bağlı olarak daha sık yaşanan hemoroid rahatsızlığına iyi geldiği belirtilen pırasanın artık sadece tüketene değil üretene de mutluluk verdiği belirtildi. 
Aydın ovasında çiftçiler son yıllarda pırasa üretimine ağırlık verirken birçok kadın da pırasa sökme ve temizleme işinde çalışarak evine ekmek götürmeye başladı. Pırasanın Akdeniz iklimi şartlarında soğuk ve sıcağa dayanıklı bir bitki olduğunu belirten Pembe Kayabaş isimli çiftçi, son yıllarda pırasaya rağbetin arttığını belirtti. Daha çok fakir yiyeceği olarak bilinen pırasayı artık sağlıklı beslenmek isteyen herkesin sofrasından eksik etmediğini belirten Kayabaş, “Günümüzde insanların et ve hamuru aşırı tüketmekten dolayı daha çok rahatsızlandıkları anlaşılınca sağlıklı beslenmek isteyenler ot tüketimine ağırlık vermeye başladı. Kışın da en kolay bulunan ot türü gıdaların başında pırasa geliyor. Sağlıkçıların da tavsiyesi ile vatandaşın pırasa tüketimine ağırlık vermesi bizleri de mutlu etti. Şimdilik pırasanın kilosu bahçede toptan 70 kuruşa satılıyor. Bu da bize göre iyi rakam” diye konuştu.
Pazarda 1.5 TL ile 2 TL arasında değişen fiyata satılan pırasanın Aydın’dan büyükşehirlerin yanı sıra İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine gönderildiği belirtildi.