Son dönemde piyasada yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlik nedeniyle açıklamaları sadece ekonomi basını tarafından değil, büyük ve küçük yatırımcılar tarafından da dikkatle izlenen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ağustos ayında büyük yankı uyandıran açıklamalarından sonra ilk resmi açıklamasını yapmak üzere Denizli’ye geliyor.
Özellikle Amerikan Merkez Bankası Başkanı Bernanke’nin 18 Eylül’de yaptığı açıklamaların ardından nasıl bir aksiyon alacağı merakla beklenen Merkez Bankası’nın Başkanı Erdem Başcı ve Para Piyasası Kurulu üyeleri, 24 Eylül’de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nden Türkiye’ye seslenecek. Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası’nın koordinatörlüğünde, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Dünya Gazetesi’nin işbirliğiyle düzenlenecek olan konferans, birden fazla ulusal kanalda canlı olarak yayınlanacak.  Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Baş Yazarı Osman Arolat’ın yapacağı 2 saatlik konferansın ilk bölümünde Erdem Başçı tarafından gerçekleştirilecek sunumun ardından, Erdem Başçı, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, katılımcıların sorularını yanıtlayacaklar.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ile Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci yaptıkları ortak açıklamada “Merkez Bankası gibi büyük ve önemli bir kurumu Denizli’de ağırlamaktan, Denizlili iş adamlarımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ekonomi ile az veya çok ilgisi olan herkesin bu toplantıdan fayda sağlayacağını düşündüğümüz için tüm iş adamlarımızı konferansımıza katılmaya davet ediyoruz.” diyerek tüm üyelerini konferansa davet ettiler. Denizlili sanayici ve iş adamları ile Pamukkale Üniversitesi’nden akademisyenlerin katılacağı konferans için çevre iller başta olmak üzere şehir dışından da yoğun ilgi olacağı tahmin ediliyor.