Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı ve Colossae Otel Genel Müdürü Şeref Karakan, kentin en önemli turizm beldeleri Pamukkale ve Karahayıt’taki otellerin bayram rezervasyonlarını almaya başladığını söyledi. Denizli’de toplam 16 bin, sadece Pamukkale ve Karahayıt’ta 12 bin yatağın bulunduğunu ifade eden DENTUROD Başkanı Karakan, “İlimizde 5 tane beş yıldızlı otelimiz var. Ramazan Bayramı tatilini UNESCO’nun dünya miras listesinde yer alan beyaz cennet Pamukkale ve şifalı kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt beldesinde geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin rezervasyonlarını otellerimiz almaya başladı. Bayrama sayılı günler kala gelen rezervasyonlar otelcilerimizi sevindiriyor. Bölgemizdeki otellerin bayramda yüzde 85, bazı otellerin ise yüzde 100 doluluk seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Denizli, Pamukkale ve Karahayıt bayramda turist bereketi yaşayacak” diye konuştu.
Bölge Ramazan’da da hareketli
Ramazan ayı olmasına rağmen bölgede turizm hareketliliğinin sürdüğünü ifade eden Karakan, Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde yoğun olarak Japon, Çin, İspanya, Rus ve Almanya’dan gelen turistlerin bulunduğunu söyledi. Ramazan olmasına rağmen yabancı turist hareketliliği nedeniyle otellerin yüzde 70 doluluk seviyelerinde çalıştığını belirten Karakan, “Yazlık sezonunun devam etmesi ve Ramazan olması nedeniyle bölgemizde yerli turist sayısı çok az. Otelciler olarak Ramazan Bayramı tatiline hazırlık yapıyoruz. Otellerimizin büyük bölümü bayram programlarını hazırladı. Birçok otelimizde canlı müzik olacak. Disco ve gece kulüplerimizde bayram tatilinde yerli ve yabancı konuklarımıza hizmet verecek.” Diye konuştu
Tanıtımımız etkili oldu
DENTUROD olarak Denizli Valiliği ile birlikte Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen turizm fuarlarına katılarak bölgenin tanıtımını yaptıklarını hatırlatan Karakan, “Fuarlarda yaptığımız tanıtımlarında etkisi ile Karahayıt ve Pamukkale bölgesi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle Karahayıt bölgesinden çıkan ve sıcaklığı 60 dereceyi bulan şifalı kırmızı su, çamur banyoları ve sağlık kürlerine turistler daha çok ilgi gösteriyor. Bayram tatilinin ardından çeşitli kentlerde turizm fuarları düzenlenecek. Bu fuarlara da katılarak tanıtımızı yapmaya devam edeceğiz. İki bayram arasında da bölgede turizm hareketliliğinin devam etmesini bekliyoruz. Özellikle Kurban Bayramında Pamukkale ve Karahayıt, turistlerin en fazla tercih ettiği yerler olacaktır. Bölgeye yapılacak dört yeni beş yıldızlı otelle yatak ve hizmet kalitemizi bir kat daha arttıracağız.” Şeklinde konuştu.