Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, "Anonim şirketler en az 50 bin TL, limited şirketler en az 10 bin TL sermayeli olacak" dedi. 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, sermayeleri 50 bin lira altında olan anonim şirketler ile 10 bin liradan az olan limited şirketlerin sermayelerini, 14 Şubat 2014 tarihine kadar bu miktarlara yükselterek tescil ve ilan ettirilmeleri gerektiğini bildirdi.
Özer, yaptığı açıklamada, anonim şirketler ile limited şirketlerin sermayelerini, 15 Kasım 2012 tarihli ve 28468 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükseltmelerine ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tabi Anonim Şirketlerin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ’in 77nci maddesine göre yükseltmeleri gerektiğini belirtti.
"Tebliğ gereğince; sermayeleri 50 bin Türk lirasının altında olan anonim şirketler ile 10 bin Türk lirasından az olan limited şirketlerin sermayelerini 14 Şubat 2014 tarihine kadar bu miktarlara yükselterek tescil ve ilan ettirilmesi gerekmektedir" diyen Özer, belirlenen süre içerisinde sermayelerini öngörülen tutarlara yükseltmeyen şirketlerin, bu sürenin sonunda tebliğ gereğince infisah etmiş sayılacağını bildirdi. Özer, "Herhangi bir mağduriyet ve hak kaybı yaşanmaması için üyelerimizin tebliğde belirtilen sürenin son gününe bırakmadan sermayelerini yükselterek tescil ve ilan ettirilmesi gerekmektedir" dedi.