Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası olarak kadın istihdamını önemsediklerini söyledi.
İş dünyasında kadın katılım sayısının artmasının, ülkenin gelişmişliğini ve çağdaşlığını gösterdiğini dile getiren Başkan Özer, “Denizli’deki kadın istihdam sayısı, Türkiye’ye örnek teşkil eder durumdadır. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’lı olarak çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 23’ü kadın iken, ilimizde SGK’lı olarak çalışanların yaklaşık yüzde 30’u kadındır. Kadınları iş hayatına kazandıracak adımları gönülden destekliyoruz’’ dedi.
Denizli Ticaret Odası olarak girişimciliğe her zaman önem verdiklerini anlatan Özer, kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ortak proje yürüttüklerini dile getirdi. Özer, “Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile daha önce iki projede ortak çalışmıştık. Şimdi de ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ projesini hayata geçiriyoruz. 2 Ekim-21 Kasım tarihleri arasında 19 günde toplam 95 saat sürecek eğitimler, kadın girişimcilerimize, vizyoner bir kimlik sağlarken ortak oldukları işletmelerin uzun ömürlü aile firmaları olmaları adına kritik başarı faktörlerini anlatarak işletmelerin sürdürülebilirliğine olanak tanıyacaktır. Mesleki ve kişisel gelişime yönelik bilgi düzeylerini de arttıracak olan bu eğitimin, gelecek adına kadın girişimcilerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ücretsiz gerçekleştirilecek eğitimler sonunda katılımcılara ‘Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Yönetici Sertifikası’ verilecek” diye konuştu.
30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde program için kayıtların alınacağını bildiren Özer, eğitimin konu başlıklarının şu şekilde olduğunu açıkladı:
“Kurumsal ve Bireysel Motivasyon. Şirket Yönetimine Finansal Bakış. Kurumdaşlık. Pozitif Düşünce Gücü. Inovatif Yönetim Becerileri ve Girişimcilik. Sorunları Sorun Olmaktan Çıkaralım. İşletmenin Evrensel Köydeki Adresi. Kurumsal Yönetici ve İnsan Kaynakları. Kobilerde Hukuk Enstrümanı. Belirsizlik Ortamında Stres Yönetimi. Müşteri İlişkilerinde Süreklilik. Dış Ticaret'te Kritik Başarı Faktörleri. Aile Şirketlerinde Yaşanan Sıkıntılar. Değişim Yönetimi. İşletme Organizasyonunda Vizyoner Kimlik. En İyi Şirket Uygulamaları.”