AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2013 yılı, iyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı güzlük tohum kullanımı için denizli genelinde 421 işletmenin hesabına 700.037.07 TL aktarıldığını duyurdu. Yüksel; “Denizli’miz her alanda olduğu gibi tarım alanında da çok önemli gelişmeleri yaşamakta ve hükümetimizin verdiği desteklemelerle tarım, ilimizde hızla güçlenmeye devam etmektedir” dedi.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla iyi tarım uygulamaları desteklemesi başta olmak üzere, organik tarım uygulamaları desteklemesi ve sertifikalı güzlük tohum kullanım desteklemeleri ödemesinin bugün itibariyle işletmelerin hesaplarına aktarıldığı müjdesini verdi.

 İyi Tarım Uygulamaları Desteği 492 Bin 058 TL

Milletvekili Yüksel, açıklamasında iyi tarım uygulamaları desteğinden yönetmelik çerçevesinde bireysel veya grup halinde meyve sebze ürünlerinde veya örtü altında iyi tarım uygulamaları yapanların yararlanmakta olduğunu söyledi. Yüksel; “Denizli genelinde iyi tarım uygulaması desteklemelerinde yararlanacak olan 201 işletme bulunmaktadır. Desteklemeden yararlanacak olan çiftçilerimize meyve sebze üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 25 TL’dir. Yine çiftçilere, örtü altı üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Yetkilendirilmiş kuruluşlarca 2013 yılında düzenlenmiş iyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip olanlar, ÇKS de 2013 üretim sezonunda kayıtlı olanlar, örtü altı kayıt sistemine kayıtlı olarak iyi tarım uygulaması yapan çiftçilerden iyi tarım uygulamaları desteği ile ilgili belirtilen usul esaslara göre ilimizden başvuru yapan 201 işletmenin hesaplarına bugün itibariyle 492.058.76 TL aktarıldı” dedi.

Organik Tarım Uygulamaları Desteği 178 Bin 662 TL

Yüksel organik tarım uygulamaları desteklemeleriyle ilgili olarak ise yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bilindiği gibi tarımsal üretim sürecinde kimyasal gübre ve ilaçların hiçbir şekilde kullanılmadığı üretim çeşidi organik üretim olarak tanımlanmaktadır. Buna göre Organik Tarım Bilgi Sistemine kayıtlı çiftçilerimize bu destek kapsamında, dekar başına destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimiz genelinde toplamda 132 işletmemizin hesaplarına bugün itibariyle organik tarım uygulamaları destelemesi olarak toplam 178,662.38 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

Sertifikalı Güzlük Tohum Kullanımı Desteği 29 Bin 315 TL

Sertifikalı Güzlük tohum kullanım desteklemesinin de üreticilerin hesaplarına aktarıldığını ifade eden Milletvekili Yüksel; “ilimizde 2013 yılına ait sertifikalı güzlük tohum destekleme müracaatında bulunun toplam 88 işletmemizin hesaplarına bugün itibariyle 29,315.93 TL aktarıldı” dedi.

Yüksel, yaptığı açıklamasın da son olarak Denizli genelinde 421 işletmeye, İyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı gözlük tohum kullanımı desteklemesi olarak toplamda 700.037.07 TL bugün itibariyle 421 işletmeye ödeme yapıldığını ve bu desteklemelerin Denizli tarımına, işletmelere ve üreticilere güç vermesini dilediklerini ifade etti.