Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yaşayan orta ve lise eğitimi gören öğrencilere 60 liralık öğrenim yardımı verilecektir.  2 Bin öğrenciye 60 Lira olarak verilecek öğrenim yardımı için başvurular başladı.

Merkezefendi Belediyesi tarafından 2014–2015 eğitim öğretim yılında orta ve lise eğitimi gören öğrenciler için verilecek olan öğrenim yardımı için başvurular 9 Ekim’de başladı. Müracaat formu Merkezefendi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden alınarak yapılıyor. Öğrenim yardımı başvuru formu ve istenen evraklar tamamlandıktan sonra, Merkezefendi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Öğrenim yardımı almaya hak kazanan öğrencilere, 8 ay boyunca geri ödemesiz olarak maddi destek sağlanacak.

Başvuru sahiplerinde aranan şartlar ise şöyle; Ailesi Merkezefendi Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, öğrencinin başka herhangi yerden öğrenim yardımı almaması, açık öğrenim öğrencisi olmamak, özel ve paralı okullarda okumuyor olmak.( % 100 Burslu Okuyanlar Hariç )

Merkezefendi Belediyesi olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında dar gelirli ailelerin çocuklarına öğrenim yardımı yapılacağını belirten Başkan Muhammet Subaşıoğlu, "Bu burslar ile maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına destek olabilmeyi hedefliyoruz. Burslarımızın geri ödemesi yok. Öğrencilerimizden tek isteğimiz derslerine odaklanmaları ve başarıları ile bizleri gururlandırmaları. Amacımız yarınlarımızın güvencesi olacak çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak adına üzerimize düşeni yapmak. Bu nedenle eğitim için her türlü desteği vermeye hazırız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Belediyemizin kaynaklarını çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi için kullanmaktan çekinmeyiz. Onların iyi bir eğitim alabilmesi ve geleceğimizin emin ellerde olabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Denizli’nin eğitim camiası çok güçlü ve Merkezefendi İlçemiz de önemli ve güçlü eğitim yatırımlarının yapıldığı bir bölgede. Merkezefendi İlçesi Denizli’nin ve eğitimin merkezi olmaya devam edecek. Merkezefendi Belediyesi olarak eğitime desteğimiz hep en üst seviyede olacaktır. İlçemizdeki her öğrenciye okuma fırsatı verebilme ve bu yolda onlara destek olmaktan sonsuz mutluluk duyacağız. " dedi.