Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, rekabetin kızıştığı küresel dünyada markalaşma, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge'ye önem veren şirketlerin rakiplerine oranla daha iyi işler çıkardığını söyledi.
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanlığı görevini de yüreten Kocasert, yaptığı açıklamada, 2000 yılından bu yana geleneksel hale gelen TİM'in "İlk 1000 ihracatçı" araştırmasının, Türkiye'nin ihracat gelişimi için yapılan referans bir çalışma niteliğinde olduğunu belirtti.
TİM'in "2014 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu"nu bugün Konya'da düzenlenen toplantısında açıklandığını bildiren Kocasert, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı, toplam ihracatının yüzde 50'sinden biraz fazla paya sahip olarak dikkatleri çekiyor. İhracatın yıldızları genel olarak inovasyon alanında kendilerini geliştirmeleri ile maratonun başında yer almanın haklı gururunu yaşıyorlar. Rekabetin kızıştığı küresel dünyada markalaşma, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge'ye önem veren şirketlerin rakiplerine oranla daha iyi işler çıkardığını görüyoruz. TİM olarak bu 4 ana unsur üzerinde durduk. Bugün burada ilk 1000 firmanın içinde bulunanların küresel piyasada rekabeti inovatif ve katma değeri yüksek ürünleri ile sağladığını gördüğümüzde, TİM'in 4 ana unsura verdiği değerin anlamı bir kez daha ortaya çıkıyor."
Açıklamasında, Denizlili 24 firmanın Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer aldığına dikkati çeken Kocasert, "24 firmanın verdiği gururu yaşadığımızı belirtmek, özellikle ihracatını muhteşem bir şekilde artıran ve geçtiğimiz yıl 846. sıradayken 2014 yılında 382. sırada yer alan firmayı da tebrik etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.