BATMAN (CİHAN)- Hafta sonunu memleketi Batman'da geçiren Maliye Bakanı ve AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, Batman Genç İş Adamları Derneği (BAGİAD)'nin verdiği iftar yemeğine katıldı.
    İftarda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BAGİAD’ın düzenlediği iftar yemeğinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Batman’ın son yıllarda özellikle sanayileşmede, istihdamda, ihracatta çok büyük mesafeler kat ettiğine dikkat çeken Bakan Şimşek, “Batman’ın Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir cazibe merkezi haline gelmemesi için hiçbir sebep yok. Zaman zaman Batman ve bölgede oluşan olumsuz havadan dolayı bunu görmeyenler takdir etmeyenler olabilir ama hakikaten Batman Türkiye’de 15 cazibe merkezlerinden biri. Son yıllarda çok önemli bir kalkınma ivmesi kazanmıştır.” dedi.
    Küresel piyasalardaki dalgalanmalara da dikkat çeken Şimşek, “Küresel piyasalarda çok ciddi dalgalanmalarla karşı karşıyayız. Bu sorunun temelinde özellikle küresel büyümenin zayıflayacağına dair endişeler yatmaktadır. Yani küresel ekonomide ikinci bir dip ikinci bir resesyon yani küresel ekonominin daralması endişesi yatmaktadır. Bununla birlikte tabi ki 2009 yılından itibaren Avrupa’nın bazı ülkelerinde çok ciddi kamu borç problemleriyle dünya karşı karşıyadır. Bu da ayrı bir endişe kaynağıdır. Bu olumsuzluklardan dolayı global piyasalarda Türkiye’ye de sirayet eden dalgalanmalar yaşanmaktadır.” diye konuştu.
    Dünyada olup bitenlerin Türkiye’yi de ilgilendirdiğine dikkat çeken Şimşek, şunları dile getirdi: “Dünyada olup bitenlerle biz etkileşim içindeyiz. Çünkü Türkiye gerek ticaret açısından gerek finansman açısından gerekse diğer kanallardan dünya ekonomisine entegre olmuş durumdadır. Bu entegre olmanın bir sonucu olarak Dünyada olup bitenler Türkiye’yi de şu veya bu şekilde etkiliyor. Türkiye okyanusta bir ada değildir. Dolayısıyla eğer etrafımızda bir kasırga varsa büyük bir sorun varsa bu sorun bütün diğer dünya ülkelerinin firmalarını, vatandaşlarını etkilediği gibi Türkiye’ye de bir takım yansımaları olacaktır. Yalnız şunun altını da her zaman çiziyorum Türkiye’nin makro ekonomik temelleri AK Parti hükümetleri döneminde çok güçlü bir noktaya getirildi. Türkiye teknolojide, eğitimde dünyayı yakalayabilecekse bu doğrudan doğruya siyasi istikrar ve güçle hükümet ile ilişkilidir. Bugün ulaştırma altyapısında, sağlıkta birçok alanda komşularına fark atacak bir noktadaysa veya gelişmiş Avrupa ile arayı kapatabiliyorsa bunların hiçbiri tesadüf değildir.”
    TPAO Kristal Park'ta verilen iftar yemeğine, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan, kurum müdürleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. CİHAN