Denizli Ticaret Borsası tarafında organize edilen panel 6 Nisan Çarşamba günü Dedeman Park Otel’de gerçekleştirildi. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Nas moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri Çakır, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Borsası Meclis Üyesi Mehmet İhsan Önöz ve Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun ilgi gören panele, leblebi imalatçıları, nohut üreticileri, ilimiz il ve ilçelerinden ziraat odaları ile çevre il ve ilçelerden ziraat odaları yetkilileri, Uşak Ticaret Borsası, Kütahya Ticaret Borsası Başkanları katıldı.



Panelde gerek hastalıklar gerekse diğer sorunlar nedeniyle giderek azalan leblebilik nohut üretimi sorunu masaya yatırıldı. İmalatçılar ve üreticiler leblebilik nohut üretimi ve tedariki hakkında yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Yapılan geniş kapsamlı değerlendirmeler neticesinde leblebilik nohut üretimi sorununa bilimler yaklaşım benimsendi. Bu çerçevede Denizli Ticaret Borsası, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü ve Pamukkale Üniversitesi’nin ortak çalışmalar yürüterek leblebi üretimine uygun, hastalıklara dayanaklı nohut üretimi konusunda araştırmalar yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.