Tüketicileri Koruma Derneği (TUKODER) Denizli Şube Başkanı Hüsnü Önel, bazı market ve mağazaların fiyat etiketlerinin büyük rakamın sonunda 99 kuruş ilave ettiklerini, ancak hiçbir alışveriş merkezinin, mağazaların bir kuruşu tüketicilere geri vermemesini eleştirdi. 

1 Kuruş iade yapılmaması noktasında bir çok şikayet aldıklarını belirten TÜKODER Başkanı Hüsnü Önel, konu hakkında özellikle yetkililerin sorunun çözümü konusunda harekete geçmesi gerektiğini de savundu.
Mağaza ve alışveriş merkezlerinin sattıkları ürünlerinin üzerindeki etiketlerde 1,99, 2,99, 4,99 Kuruş gibi rakam yazılmasına rağmen iki, üç veya beş lira veren tüketiciye 1 kuruşun geri verilmediğini belirten Önel, "Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Kuruşunuzun arkasını arayın. Kuruşunuzu mutlaka isteyin. Bir kuruştan ne olacak demeyin. Sizin için bir kuruşun önemi olmayabilir. Ancak günde bin kişinin alış veriş yaptığı bir alış veriş merkezindeki o kuruşlar toplandığında ciddi bir rakama ulaşıyor. O kuruluşlar vatandaşın cebinden haksız yere bir kuruşu çekmiş oluyor" şeklinde konuştu.