AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, TBMM Genel Kurulu'nda kredi kullanımında teminat bulmada sıkıntı çeken KOBİ’leri yakından ilgilendiren Kredi Garanti desteğinin artırıldığını söyledi. Kabul edilen yasal düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Yüksel, “TBMM genel kurulunda kabul edilen yasal düzenleme, KOBİ’leri yakından ilgilendiren, teminat bulmada sıkıntı çeken işletmelerimizle ilgili Kredi Garanti Fonu’nun halihazırda işletmekte olduğu 1 milyar TL’lik kaynağın 2 milyar TL’ye çıkartılmasını sağlamaktadır. Bu düzenlemeyle 2 milyar TL’ye çıkarılan bu kaynak, çarpan etkisiyle bakıldığında, 10 katına kadar artmakta ve bu kaynağın 20 milyar lirayı bulan bir kredi garantisinin oluşturacağını ve KOBİ’ler noktasında da önümüzdeki dönemde önemli bir kaynağın ortaya konduğunu hep birlikte görmüş olacağız. Kredi Garanti Fonu şu ana kadar KOBİ’lerimize önemli destekler vermiştir. Bilhassa, yeni yatırımlar yapan veya mevcut yatırımlarını artırarak geliştirmeye çalışan fakat bu arada da kredi alırken teminat vermede sıkıntı çeken KOBİ’lerimize önemli destekler sağlamıştır” dedi.
Milletvekili Yüksel KOBİ’lere sağlanan desteğin aratarak devam ettiğine dikkat çekerek, KOBİ’lere güç vermeye devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Şu ana kadar Kredi Garanti Fonu’na müracaat eden KOBİ sayımız 8 bin 400 civarındadır. Bunlardan 7 bin 103 tanesi olumlu cevap almıştır. Kredi Garanti Fonu (KGF) sağladığı hazine destekli kefaletle Denizlicilik için yüzde 70 oranında, KOBİ’ler için yüzde 75 oranında, İmalatçı KOBİ’ler için yüzde 80 oranında kredi kefalet garantisi vermektedir. Bu bağlamda imalat sektöründeki makine sanayi başta gelmek üzere, yurt içi makine imalatlarında imalatçılarımıza önemli kaynaklar aktarılmış, yatırımları ve üretimleri noktasında kendilerine önemli garanti destekleri verilmiştir. KOBİ’lerimizin ayakta dimdik durması ülkemiz ekonomisi açısından güçlü bir süreç olacaktır. Bu sürece güç vermek ve KOBİ’lerimizi desteklemek adına atılması gereken her türlü adımı atmaya karalı bir şekilde devam edeceğiz.”