Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 yılını ekonomik anlamda olumlu şekilde geride bıraktıklarını belirterek, gelecek yıl da istikrarın devam etmesini beklediklerini söyledi. 
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 yılı ekonomi rakamlarını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Geçen yılın hem Denizli hem de ülke açısından olumlu geçtiğini belirten Kocasert, 2014 yılında da bunun bu şekilde devam etmesini beklediklerini anlattı. İstikrarın iş adamları için en önemli olay olduğunu ifade eden Kocasert, "Türkiye ihracatı 2013 Aralık ayında yüzde 9.8 oranında artış kaydederek 13 milyar dolara ulaştı. Genel toplamda da 151.7 milyar dolarlık ihracatla birlikte 2012 yılı da biraz olsun aşılmış oldu. Bu konuda çok mutluyuz" dedi.
Denizli’de de ihracat olarak iyi bir seviye yakaladıklarını belirten Kocasert, şunları söyledi: "2013 yılında DENİB tarafından kayda alınan ihracatın 2 milyar doları aşmasını bekliyorduk. Biz bütün hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. DENİB’in 2013’te kayda aldığı ihracat yüzde 18 oranında artış göstererek 2 milyar 148 milyon dolara yükseldi. DENİB tarihindeki en yüksek yıllık ihracat rakamına ulaşıldı. Denizli, Türkiye’de en fazla ihracat yapan 8. İl olma özelliğini koruyor." 

"İŞADAMLARI SEÇİM ATMOSFERİNE DİKKAT ETMELİ"
2014 yılında Merkez Bankası politikalarının reel sektör açısından çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Kocasert, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gördüğümüz kadarıyla 2014 yılının ilk yarısında daha yüksek bir enflasyon ve daha yüksek faiz oranları ile karşılaşacağız. Bu yıl ülkemiz için önemli iki seçim var. Seçim atmosferi iş adamları açısından göz önünde tutulması gereken önemli bir parametre olmalıdır. İş planlarını yaparken stratejilerimizi belirlerken bunu da göz önünde bulundurmalıyız."
2014 yılında ülke olarak ihracat hedeflerinin 166.5 milyar dolar olduğunun altını çizen Kocasert, şunları söyledi: "Bu rakam yüzde 10’luk bir artışa denk geliyor. Biz de Denizli’de hedef olarak yüzde 10’luk bir artışı belirledik. Yeni yılda DENİB olarak 2 milyar 350 milyon dolarlık ticaret yapabilmek hedefimiz." 
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Ekonomi Bakanlığı’na Nihat Zeybekci’nin getirilmesinin kendileri açısından şans olduğunu belirterek Bakan Zeybekci’ye görevinde başarılar diledi.