Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikro Kredi Ofisi’nden yararlanarak aynı dükkanda farklı iş kuran iki kız kardeş, kendi işlerinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor. İş hayali kuran kadınlara ise en güzel örneği sunuyorlar. 

Kadınlara yeni ufuklar açmak için hayata geçirilen mikrokredi uygulaması Denizlili iki kardeşin hayatını değiştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nden kent genellinde bugüne kadar bin 200 kadın faydalanırken, Denizlili iki kız kardeşin aynı işyerinde kendi işlerinin patronu olma hikayesi örnek oldu. Ev ekonomisine katkıda bulunmak için kendi işyerini açmak isteyen Figen Eyiden, yaklaşık 3 yıl önce mikrokredi ofisi ile tanıştı. Mikrokredi ofisinden aldığı küçük kredilerle bir süre kataloglardan giyim eşyası satan Figen Eyiden, daha sonra düğün, nişan ve sünnet gibi törenlerde dağıtılan sabun süsleme işi yapmak için eğitim aldı. Bu süre zarfında Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, Eyiden'in kardeşi Gönül Ersoy'un da ilgisini çekti. Ablası gibi kendi işini yapmak isteyen Gönül Ersoy ise, çocuk giyim sektörü üzerine çalışmak istedi. İki kardeş Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'ne gelerek birlikte kredi kullandı. Kız kardeşler uzun zamandır istedikleri işyerini Saltak Caddesi'nde bir dükkan kiralayarak açabildi. Figen Eyiden, sabun süslemeleri yaparak mevlit, kına gecesi, nikah gibi organizasyonlara ve evlere özel süs eşyası yaparak satmaya başladı. Gönül Ersoy ise hayalini kurduğu çocuk giyimi üzerine olan dükkanına kavuştu.

Kız kardeşlerin hedefi şube açmak

Figen Eyiden, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nden aldığı kredi ile bir zamanlar evinde yapıp sattığı ürünlerini şimdi kardeşi ile açtığı dükkanda sattığını anlattı. Eyiden, "Mikrokredi ofisinin desteği ile kendi ayaklarımın üzerinde durarak emeğimin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyorum. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hedefim düğün organizasyonları da yaparak diğer illerde de şube açmak” dedi. Gönül Ersoy ise, ablası ile birlikte küçük paralar ile büyük işler yapılabildiğini gösterdiklerini ifade ederek, "Mikrokredi sayesinde çocuk giyim sektöründe hizmet vermeye başladım. Küçük paralarla başladığımız bu işte hedefimiz farklı şubeler açmak. Ev kadınlarının aile ekonomilerine katkı sağlamalarına destek olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Hedef kadın istihdamını arttırmak"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin en büyük hedefinin çalışan kadın sayısının artırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bugüne kadar ofisin bin 200'ün üzerinde kadına destek verdiğini ifade eden Başkan Zolan, "Üye sayımızı her geçen gün artırarak daha çok hanım kardeşimize hizmet götürmeyi ve iş sahibi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Denizli'de çalışan kadın sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Artık günümüzde kadınların yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir iş alanı kalmadı. Yeter ki onlara destek verip, dünyadaki hızlı değişime ve gelişime ayak uydurmalarını sağlayalım. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hanım kardeşlerimizin gerek istihdam gerekse sosyal alanda başarıya ulaşması için desteklerimiz artarak sürecektir. Kadınlara sahip çıkarak toplumun vazgeçilmez birer parçası olduklarını hissettirmeliyiz. Hanım kardeşlerimizin hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde katılmaları bu ülkenin yararınadır."